Маркес не звучи особено уверен в Honda след Холандия

Маркес не звучи особено уверен в Honda след Холандия

Световният шампион в MotoGP Марк Маркес изрази несигурността си в справянето с проблемите на Honda от началото на миналата година и не вярва, че конструкторът ще успее да скъси изоставането си спрямо Yamaha.

Испанецът сподели след състезанието в Холандия през изминалия уикенд, че страхът от възможността да не финишира за трети път в последните три месеца е било причината да не догони дуото, финиширало преди него - Валентино Роси и Данило Петручи. В последната обиколка пък дори третата му позиция не бе сигурна, след като Андреа Довициозо и Кал Кръчлоу усложниха битката за последното място на подиума.

"Не очаквам особени промени от Honda до края на сезона. Надявам се да се справя с тази ситуация по възможно най-добрия начин и нека да видим дали следващия сезон ще е по-успешен за нас. Ние взехме участие в теста в Барселона, но не пробвахме нищо ново, защото нямаме нищо ново", коментира Маркес.

В сравнение с тях Yamaha представиха ново шаси в Барселона, което видяхме в действие само седмица по-късно в Холандия и с което Валентино спечели първата си победа от повече от година насам.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти