Кими след случилото се на "Силвърстоун": Трябваше да съм втори

Кими след случилото се на "Силвърстоун": Трябваше да съм втори

В състезанието за Гран При на Великобритания Кими Райконен финишира трети и се качи на подиума, но в рамките на една обиколка, при това последната, изгуби и спечели позицията си заради спукана гума. Ситуацията определено не беше лесна за финландския пилот на Ферари, а когато се повтори и със съотборника му Себастиан Фетел, беше просто черешката на тортата.

Въпреки проблемите, Райконен сподели, че е доволен от представянето си и ако не бяха те, е щял да завърши втори: "Състезанието ми не вървеше толкова зле преди последните обиколки. Изведнъж се появи проблемът с предна лява гума, при това без никакво предупреждение. Въздухът остана в нея, но каучукът си отиде. Разочароващо е, защото ако не бяха повредите, второто място щеше да е наше. Заслужавахме по-силен резултат. Направихме някои промени по колата и като че ли усещането се подобри. Ако чувстваш машината хубаво, си по-уверен в нея и можеш да натискаш повече. Надявам се, че това няма да изчезне в следващите състезания".

"Но в сравнение с конкурентите, на нас ни липсваше малко скорост. Направихме, каквото можем, но е ясно, че за да настигнем Мерцедес, ще трябва да се постараем повече на писти като тази, на които определено не сме силни. Интересно ми е да видя какво ще стане в следващите кръгове и се надявам в Унгария трасето да пасне по-хубаво на колата ни", допълни Райконен.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти