Марбъри ще се завръща в НБА

Марбъри ще се завръща в НБА

Стефон Марбъри иска да играе още веднъж в НБА и чак тогава да прекрати кариерата си. 40-годишният бивш гард на Ню Йорк и Ню Джърси прекара последните години в Китай, където се превърна в жива легенда на Бейджинг Дъкс, а сега подписа договор с друг тим от столицата Пекин - Флай Драгънс. Сезонът в китайската лига обаче приключва в разгара на редовния сезон в НБА и това би позволило на Старбъри да направи още един опит при най-добрите в света.

“Да, истина е. Подготвям завръщането си в НБА”, каза Марбъри чрез видеоклип в официалния си профил в Instagram, а обръщението му бързо събра повече от 40 хиляди харесвания.

“Ще го направя за феновете, които искат да ме видят в последната ми година като професионалист. Молих се за това и мислих доста. Смятах, че перфектният завършек би бил в Бейджинг Дъкс, но ръководството имаше други планове. Мотивиран съм да превърна този сезон в най-добрата година в кариерата си”, написа още Марбъри, който е играл и зА Минесота, Финикс и Бостън в НБА.

188-сантиметровият пойнт гард има 13 сезона в НБА, в които вкара по 19.3 точки средно на мач и прави по 7.6 асистенции в общо 846 срещи. Има две участия в Мача на звездите, а в новобранския си сезон попада в идеалния отбор на дебютантите.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти