Изумителен квинтупъл за хандбалния Вардар!

Изумителен квинтупъл за хандбалния Вардар!

Вардар (Скопие) спечели Суперкупата на Македония по хандбал при мъжете. Европейският клубен шампион имаше сравнително лесна задача в дебютното издание на срещата за трофея, надигравайки с 30:25 гола тима на Работник, който бе финалист в турнира за Купата през миналия сезон. Тогава трофеят отново отиде във витрината на "червено-черните" от столицата, които вдигнаха и титлата за трета поредна година.

Така воденият от испанския специалист Раул Гонсалес тим на Вардар спечели цели 5 отличия в рамките на 5 месеца, прибавяйки и триумфа в Югоизточната хандбална лига на Европа. Единственият случай, в който пропусна да се качи на най-високото стъпало на почетната стълбичка, бе на турнира за световната клубна купа в Доха през август.

В двубоя срещу Работник "червено-черните" водеха с 19:12 още след първото полувреме, а впоследствие предината им стигна цели 10 попадения при 23:13. Спестявайки сили в последните минути, шампионите позволиха на съперника да се отърве с по-леко поражение като цифрово изражение.

Кристопанс, Шишкарев и Канейяс отбелязаха по четири гола за успеха. Олиески вкара 7 за съперника.

След броени дни, на 17 септември, Вардар започва защитата на титлата си от Шампионската лига с тежко гостуване на полския Висла (Плок). "Червено-черните" също така са единственият отбор с 3 победи от 3 двубоя в Югоизточната хандбална лига.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти