Зенит сгъна новак и прекъсна негативната си серия (видео)

Зенит сгъна новак и прекъсна негативната си серия (видео)

Четири поредни мача без победа са прекалено много за отбор с амбициите на Зенит и тази негативна серия най-после беше прекъсната. Днес питерци разгромиха с 5:0 Тосно и отново се доближиха на 3 точки до лидера Локомотив (Москва). Леандро Паредес откри резултата от дузпа в 20-ата минута, а през второто полувреме се разписаха Далер Кузяев, Бранислав Иванович, Александър Кокорин и резервата Артьом Дзюба.

Победата беше абсолютно задължителна за Зенит не само защото съперникът беше новак в елита, но и защото питерци не спечелиха нито един от предишните си 4 мача, а тежкото домакинско поражение с 0:3 от Локомотив ги свали от върха в класирането за сметка на "железничарите".
Старши треньорът Роберто Манчини заложи в атаката на Александър Кокорин, подкрепян по фланговете от Олег Шатов и Емилиано Ригони. Тримата в средата на терена бяха Паредес, Матиас Краневитер и Далер Кузяев.

Наставникът на Тосно Дмитрий Парфьонов подходи смело и пусна в двама нападатели в лицето на Евгений Марков и Антон Заболотний. Неговият отбор загуби първия сблъсък със Зенит с 0:1, но поднесе изненади срещу столичните Локомотив, Спартак и Динамо.
Агресивното начало на Зенит донесе жълт картон на Игор Смолников още в 1-ата минута. Домакините всячески се стремяха към ранен гол, но бяха видимо напрегнати и бъркаха пред наказателното поле. В 19-ата минута Раде Дугалич фаулира в наказателното поле Шатов и реферът Алексей Есков отсъди дузпа, която Леандро Паредес реализира. Давид Юрченко усети посоката на удара, но не успя да спаси.

В 28-ата минута Кузяев и Кокорин комбинираха технично, но нямаше кой да засече прострелното центриране на нападателя. В 37-ата опасен удар на Доменико Кришито профуча покрай вратата, а в 40-ата Заболотний от Тосно стреля с плонж с глава, но много неточно.
Тосно имаше шанс да изравни малко след подновяването на играта, но Юрий Лодигин се справи с удара от фаул на Марков. В 52-ата минута обаче Далер Кузяев проби, намери си позиция за стрелба и технично преодоля Юрченко - 2:0.

Този гол окончателно уби интригата около крайния победител, а в игра за Тосно се появи бившият национал и някогашен любимец на феновете на Зенит Владимир Бистров. Халфът беше посрещнат с бурни освирквания заради факта, че в един етап от кариерата си премина във вражеския Спартак (Москва).
За 3:0 се разписа Бранислав Иванович в 64-ата минута. Сръбският национал беше оставен абсолютно непокрит след центриране от корнер и спокойно насочи топката с глава във вратата на Тосно. Четвъртият гол не закъсня. В 70-ата минута Кокорин като на шега мина през цялата защита на гостите и безпроблемно преодоля Юрченко. Това беше осмо попадение през сезона за руския национал. Последното попадение беше дело на влезлия като резерва Артьом Дзюба в 86-ата минута.

В следващия кръг Зенит гостува на шампиона Спартак (Москва) в мач, който може да се окаже много важен по пътя към титлата, а Тосно приема Арсенал (Тула).

МИНУТА ПО МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти