AS: 10 несвирени дузпи за Реал Мадрид!

AS: 10 несвирени дузпи за Реал Мадрид!

Шампионът на Испания Реал Мадрид видно страда от съдийски грешки от началото на сезона. Журналистът на AS Томас Ронсеро, който не крие пристрастията си към "белите", събра в един материал всички грешки на съдиите (според него) в ущърб на "лос меренгес" от началото на сезона в Примера. Фактите показват, че тимът на Зинедин Зидан още не е получил дузпа. Ронсеро преброи цели 10 (!), които е трябвало да бъдат назначени.

През неговия поглед само снощи на "Wanda Metropolitano" реферът Фернандес Борбалан е подминал три дузпи в наказателното поле на Атлетико Мадрид. В края на първото полувреме Люка Ернандес счупи носа на Серхио Рамос и дори не игра с топката. Това можеше да означава дузпа и поне жълт картон за френския защитник. В 83-ата минута Кристиано Роналдо опита удар в наказателното поле и топката срещна ръката на Диего Годин. Тя не беше плътно прибрана и на практика спря пътя на топката към вратата. Според журналиста третото положение за дузпа е при битка в наказателното поле, когато Фернандо Торес действа непозволено срещу Начо Фернандес.

По хронологичен ред серията от съдийски издънки започва още през август срещу Валенсия. За Ронсеро Даниел Парехо задържа Карим Бензема в наказателното поле, но съдията тогава (същият Борбалан) не спира играта. Реал прави 2:2 с "прилепите" и губи две точки. Още следващия кръг Тео Ернандес претендираше за дузпа след борба с Чема. Според Ронсеро това е несвирена дузпа от рефера Ернандес Ернадес. Срещата на “Сантиаго Бернабеу” приключва при 1:1 - нови пропилени точки.

Шокиращата загуба на "белите" у дома срещу Бетис също не мина без полемика. Ронсеро твърди, че в този мач "лос вердибланкос" са извършили три нарушения за дузпи. Първо, Хави Гарсия сякаш рита в глезена Марсело. Второто положение е след удар на Кристиано Роналдо с пета към вратата, след който отново Гарсия спира топката на голлинията с ръка, която не е плътно до тялото. За третата дузпа Роналдо е в прегръдка със съперник в наказателното поле.

В 11-ия кръг Реал Мадрид спечели с 3:0 срещу Лас Палмас, но има две подминати положения в наказателното поле на "жълтите". В първия случай Лемос закъснява нагледно и препречва непозволено пътя на Начо. При второто положение от двубоя Мичел препъва Каземиро. Равносметката от тези срещи сочи девет изпуснати точки, почти толкова колкото е изоставането от Барселона.

Към тези дузпи Ронсеро прибавя и двата гола в мрежата на Мадрид, които не трябваше да бъдат зачетени. Хорхе Молина вкара от видна засада. Реал все пак взе трите точки в тази схватка с Хетафе. Загубата от Жирона преди няколко седмици пък дойде след гол на Порту от засада. Положението наистина е тънко, но повторенията показват, че голът е навалиден.

Ронсеро завършва материала си с това, че определено Реал Мадрид има какво да подобрява в играта си, но съдийските грешки също трябва да се посочват. Вие как ще коментирате?

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти