Гладиаторите на Валенсия продължават да преследват Барса

Гладиаторите на Валенсия продължават да преследват Барса

Отборът на Валенсия извоюва осма поредна победа в Ла Лига след успех с 2:0 при гостуването си на Еспаньол в схватка от 12-ия кръг на испанското първенство. С успеха “бяло-черните” останаха на четири точки от лидера Барселона и цифрите показват, че за момента са единственият реален преследвач. След шест дни на “Местайя” ще е големият сблъсък между валенсианци и “синьо-червените” каталунци. Днес в покрайнините на Барселона Еспаньол изигра много силно първо полувреме, но след почивката “лос че” показаха страхотна ефективност и се поздравиха с трите точки след голове на Жофри Кондогбия (66) и Санти Мина (82).

Марселино Гарсия Торал беше лишен от услугите на основния си реализатор Симоне Дзадза, а остави на пейката португалската сензация Гонсало Гуедеш. Домакините играха много по-силно през първото полувреме и удариха две греди. В 22-ата Кондогбия направи фрапантна грешка и поднесе топката на Серхио Гарсия, той подаде към Пабло Пиати, който се провали при шута. В 30-ата “лос перикитос” пропуснаха ново положение след нова грешка в отбраната на “прилепите”: Нето парира изстрел на Давид Лопес. В 36-ата Жерард Морено разтресе напречната греда. В 42-ата каталунският тим изпусна нова възможност, като Серхи Дардер нацели греда.

В 53-ата минута Пиати не се възползва от хубав пас на Серхио Гарсия след скоростна акция на домакините. В 59-ата Лато не успя да подаде добре към вратаря Нето, Серхио Гарсия взе топката, но не успя да отбележи. Противно на логиката, гостите от “Местайя” откриха резултата. Кондогбия вкара зрелищен гол с удар от 22 метра, при който топката влезе до дясната греда на Пау Лопес - 0:1. В 70-ата Родриго Морено можеше да удвои, но нацели гредата. В 82-ата валенсианци се доближиха още повече до трите точки след втори гол. Карлос Солер центрира, Виктор Санчес реши да върне с гърди към вратаря, но пасът беше пресечен от Санти Мина, който насочи в мрежата.
В крайна сметка Валенсия увеличи преднината си пред Реал Мадрид и Атлетико Мадрид на четири точки, а идната събота ще се опита да се доближи на само една точка от върха.
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
МИНУТА ПО МИНУТА
КЛАСИРАНЕ
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти