Петев е 13-ият българин, който ще бъде треньор на Омония

Петев е 13-ият българин, който ще бъде треньор на Омония

Ивайло Петев ще бъде 13-ият български треньор, който ще води отбора на Омония (Никозия) и първият от 17 години насам, когато начело на зелено-белите от кипърската столица беше Аспарух Никодимов.

Другите българи, които са водили Омония в минали години, са Стоян Петров, Георги Пачеджиев, Кръстьо Чакъров, Добромир Ташков, Гаврил Стоянов (Гацо), Йончо Арсов, Атанас Драмов, Георги Цингов, Ангел Колев, Божил Колев и Васил Спасов. Всъщност българи са били старши треньори на Омония повече от всяка друга националност. Това е напълно обяснимо, тъй като по време на комунистическата диктатура българските специалисти получаваха право да работят в Кипър, а Омония също е свързвана с леви политически партии на Острова на Афродита. Ивайло Петев идва в много труден момент в Омония.

Отборът никак не е популярен със своето 8-о място в първентсвото. Играчите от една страна са обезверени, от друга нямат кой знае какви качества, за да се измъкнат от ситуацията. Тези играчи той не ги е избирал, а и вероятно трудно ще направи мощна селекция през зимата. Договорът му ще бъде до края на сезона с опция за още една година, ако двете страни са доволни. Ивайло Петев е много спокоен на резервната скамейка и много диалогичен на тренировките. Той винаги намира общ език с хората в отбора и вече заяви, че няма да прави промени в екипа, а просто ще добави един помощник и един лекар, коментира радио sport-fm.com.cy.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички