Хърватски кикбоксьор ранен, а българи арестувани в Белград

Хърватски кикбоксьор ранен, а българи арестувани в Белград

Арестуваните покрай безредиците на дербито между Партизан и Цървена звезда в Белград снощи не са само сърби, съобщават местните медии. По информация на Kurir сред задържаните от полицията фигурират граждани и на други държави от региона, в това число и България.

Сърбите пишат, че властите са задържали граждани от Хърватия, Русия, Гърция, Македония и България. Хърватският гражданин Анте Фирич е преминал сръбската граница на 12 декември, ден преди белградското дерби, като целта му е била да участва в предстоящите безредици.

Друг хърватин с интересно минало също е сред участвалите и пострадали в бойните сцени на Южната трибуна на стадион “Партизан” - става дума за Дамир Товарович, който е ММА боец и бивш шампион по кикбокс. На запад от Калотина масово се говори, че хаосът на трибуните е бил планиран и организиран от криминални групировки както от Сърбия, така и от Черна гора.
По-рано днес пък стана ясно, че всичко се е случило в борба за надмощие и власт сред феновете на "гробарите". Общият брой на арестуваните хулигани е 26.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти