Тити постави висока цел пред националите

Тити постави висока цел пред националите

Националният отбор по баскетбол за мъже до 20 години ще се изправи срещу тимовете на Словения, Словакия, Естония, Молдова и Албания на европейското първенство, Дивизия "В" това лято. Както е известно, националите ни в тази възраст ще се върнат на европейската сцена в София. Европейското първенство у нас ще се проведе от 13 до 22 юли, като отново ще бъде в три зали.

"Жребият не можеше да бъде лесен. Нямаше как да се разминем с някой от фаворитите при положение, че стартираме от четвърта урна. Русия, Словения, Полша, Латвия са фаворити. Но нашата цел и при положение, че сме домакини, е да се преборим нагоре", заяви старши треньорът на националния отбор Константин Папазов.

"Имайки предвид целта и при положение че сме домакини, а и разполагайки с едно от най-добрите поколения, ще търсим връщане в дивизия "А". От набор 1998 г. имаме изявен състезател като Данчо Минчев. Не сме фаворити в присъствието на Словения, която е европейски шампион за мъже, и на Русия - доказана сила. Но от днес до 22 юли целта е да сме първи. Мислим за първото място, за да сме в първите три, което да ни гарантира място в елита. Сигурен съм, че момчетата от набор 1999 и 2000 имат голям потенциал и имат шанс да запазят мястото там догодина. Няма да бъде лесно. Ако беше лесно, нямаше да съм аз. Нося голяма отговорност, момчетата в отбора също", коментира жребия Папазов.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти