Даниел Пеев: Малие е фаворит

Даниел Пеев: Малие е фаворит

Треньорът на Монтана Даниел Пеев посочи тима Малие Мили Пиянго (Анкара) за фаворит в срещата между двата тима в Чалъндж къп. В сряда българският отбор гостува в Турция в първи четвъртфинален двубой. Тази сутрин Монтана замина за Анкара с полет пред Истанбул. Пред BGvolleyball.com Даниел Пеев сподели своите очаквание за мача с Малие Мили Пиянго (Анкара).

- Г-н Пеев, има ли фаворит в срещата между Монтана и Малие Мили Пиянго (Анкара) от турнира Чалъндж къп?

- Има. За нашите стандарти Малие е много добър отбор с чужденци, национали на различни страни - Естония, Финландия. Анти Силтала е национал на Финландия, добре познат на българската публика, защото с националния отбор доста пъти играхме с Финландия. Имат сърбин посрещач (б.а. Михайло Станкович).  Добър отбор са с разпределител (б.а. Георги Георгиев от Македония), който играе доста разнообразно. Определено те са фаворит. 

- Какви са шансовете на Монтана срещу този отбор?

- Трудно е да мисля за елиминиране. Искам да направим добри мачове, достойно представяне, да играем добър волейбол и това да ни позволи да си дадем реална представа къде се намира нашето клубно първенство съобразно едно по-силно турско първенство.

- Има ли приоритет пред тима на Монтана – Суперлига или евротурнири?

- Една идея по-важно за нас е представянето във вътрешното първенство към момента. Навлизаме във финалната му част. В никакъв случай не искаме да загърбваме това, което сме постигнали до момента в евротурнирите. Ще вложим максимални усилия и на двата фронта. 

- Имате ли кадрови проблеми преди двубоя в Турция?

- Здравословни проблеми няма, дори след дългия манш в Пазарджик (б.а. Монтана загуби с 2:3 гостуванео на Хебър).

- При първото ви гостуване в Чалъндж къп в Израел изпуснахте самолета в Истанбул заради закъснение в полетите. При второто в Гърция самоубиец скочи от ферибота на път за остров Сирос и ви забави с няколко часа. Днес всичко наред ли е с пътуването?

- Надявам се този път да нямаме повече такива проблеми, всичко да върви по план и най-накрая да можем да си използваме и тренировката в залата преди мача, защото в предишните две срещи не успяхме.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти