Левски се събуди! Обертан и Костов изригнаха (видео)

Левски се събуди! Обертан и Костов изригнаха (видео)

Отборът на Левски се събуди, като показа нападателен, бърз и резултатен футбол, който се хареса на малкото фенове по трибуните на "Васил Левски". "Сините" спечелиха напълно заслужено с 4:1 над Септември (София) в мач от 22-ия кръг на Първа лига, след като изиграха един от най-добрите си мачове под ръководството на Делио Роси. Новият централен нападател на отбора Станислав Костов откри головата си сметка, отбелязвайки първите две попадения в мача. Той се разписа два пъти с глава, като стори това първо в 29-ата минута, а след това удвои в 57-ата минута. Голямата звезда Габриел Обертан също изригна с две попадения, като беше точен в 66-ата минута и 90-ата минута. Новакът в групата върна един гол в 84-ата минута от дузпа, когато резервата Антони Иванов беше точен.

Успехът е 13-и за Левски през този сезон, като съставът вече има 46 точки. Тимът се възползва от грешната стъпка на ЦСКА-София, който вчера завърши 0:0 с Черно море на "Българска армия", като се доближи на шест точки от "червените" и Лудогорец. Шампионите обаче имат мач по-малко.

Септември - Левски@@@Треньорът на "сините" Делио Роси направи три промени в стартовите 11 от победата с 1:0 над Ботев (Пловдив). Габриел Обертан замени наказания Антонио Вутов, най-новото попълнение на столичани Кали Тиам пък смени неубедителния Жорди Гомес, като направи дебют за Левски. Друг от новите на "Герена" Паулиньо също започна титуляр за сметка на Жерсон Кабрал.

Септември - Левски@@@Бившият треньор на 26-кратните шампиони Николай Митов имаше амбиция да вземе точки от тима, който води в началото на сезона. Той направи две промени от равенството 3:3 с Етър във Велико Търново. Специалистът заложи на схема 4-4-2, като Мартин Тошев и Крис Гади водеха атаката. Промените бяха Яя Меледже и Богомил Дяков, които смениха Иван Тилев и Иван Стоянов.

Септември - Левски@@@Мачът на "Васил Левски" започна с едноминутно мълчание в памет на починалите внезапно Павел Панов и Георги Марков. Титулярните 22-ма футболисти излязоха на терена с фланелки с ликовете на легендата на "сините" и бившия бранител, който беше спортен директор на новаците, но като играч има две титли и три купи на България с Левски.
Септември - Левски@@@В петата минута срещата беше спряна в чест на Марков, който играеше с този номер, а публиката аплодира дълго. Сектор "Б" пък излезе с транспарант: "Георги, ще те помним вечно!" Огромен транспарант:"Пальо, ти си цар" пък беше опънат на оградата на сектора на "сините", където се вееше знаме с лика на легендарния футболист.

Септември - Левски@@@
Левски играеше много агресивно и търсеше да пресира високо своя противник, който не успя да се организира през цялото първо полувреме, но чисти голови положения липсваха.
Септември - Левски@@@Първата добра възможност беше пропусната от Станислав Костов, но в 29-ата минута бившият голмайстор на Пирин (Благоевград) откри головата си сметка за столичния гранд. Обертан изведе Милош Цветкович, който с отлично центриране намери връхлитащия Костов, а той прати топката в мрежата с глава за 0:1. Голът даде още повече увереност на "сините", а Нашименто пропусна да се разпише. Роман Прохазка затрудни Янко Георгиев, който трябваше да избие в корнер.
Септември - Левски@@@
На полувремето Иван Тилев влезе на мястото на Меледже, който имаше и жълт картон. Септември започна по-добре, но Давид Яблонски се размина с втори гол в 49-ата минута. Три минути по-късно Борис Галчев имаше шанс да изравни, но стреля високо.

Септември - Левски@@@При центриране от корнер на Нашименто в 57-ата минута Костов скочи над всички и прати топката отново в мрежата на противника. Паулиньо, който се представи отново много добре, както и Обертан, се забавляваха. Именно бившият играч на Манчестър Юнайтед вкара третия гол за тима. Интересното е, че досега той имаше гол само срещу тима на Николай Митов. Това се случи в първия двубой между двата отбора - 2:0 на "Герена". Французинът беше изведен от Роман Прохазка и след техничен удар попадна в прегръдките на своите съотборници.

Септември - Левски@@@Левски продължи да търси четвърти гол, сините играеха с настроение, а Кабрал, Гомес и Васил Панайотов влязоха на местата на Паулиньо, Нашименто и Тиам.

Септември - Левски@@@Резервата на Септември Антони Иванов направи хубав пробив, който беше спрян от Ейолфсон на границата на наказателното поле, а реферът Стефан Апостолов отсъди дузпа. Иванов взе топката и стреля, но Божидар Митрев нямаше късмет да спаси и топката мина под него.

Септември - Левски@@@Костов се размина с хеттрик, а в последните секунди Обертан изправи публиката на крака с хубаво изпълнение от границата на наказателното поле, като вкара третото си попадение за клуба, а за жалост на Септември всичките са в тяхната врата.

Септември - Левски@@@Феновете изпратиха Левски с аплодисменти, а сега предстоят тежките мачове с Берое и Черно море през следващата седмица, които ще покажат дали "сините" наистина са вдигнали нивото си от есента.

Септември - Левски@@@Това беше първи успех на Делио Роси на "Васил Левски", след като досега имаше три равенства - 2:2 срещу ЦСКА-София, 0:0 с Витоша (Бистрица) и 1:1 със Славия.
Септември остана на девето място с 24 точки.


СЕПТЕМВРИ - ЛЕВСКИ 1:4
0:1 Костов (29)
0:2 Костов (57)
0:3 Обертан (66)
1:3 Иванов (84-д)
1:4 Обертан (90)

СЕПТЕМВРИ (4-4-2):
Янко Георгиев, Мики Орачев, Елтон дос Рейс, Янко Сандански, Богомил Дяков, Борис Галчев, Фабиано, Яя Меледже, Асен Чандъров, Крис Гади, Мартин Тошев

ЛЕВСКИ (4-4-2):
Божидар Митрев, Милош Цветкович, Давид Яблонски, Холмар Ейолфсон, Иван Горанов, Филипе Нашименто, Кали Тиам, Роман Прохазка, Паулиньо, Габриел Обертан, Станислав Костов

Стадион:
“Васил Левски”, София
Съдия:
Стефан Апостолов
Начало:
17:30 часа

МИНУТА ПО МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ

ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА ЛЕВСКИ

ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА СЕПТЕМВРИ (СОФИЯ)


Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти