"Бялата лавина" се измъкна в последната секунда в софийската виелица

"Бялата лавина" се измъкна в последната секунда в софийската виелица

Отборите на Славия и Локомотив (Пловдив) завършиха 1:1 в мача помежду си от 22-ия кръг на Първа лига. “Белите” стигнаха до равенството буквално с последното действие на терена. Резервата Янис Карабельов се разписа за точката в 95-ата минута. В самото начало на мача пък Димо Бакалов бе дал аванс на “смърфовете”. Гостите от Пловдив играха цяло полувреме с човек по-малко след като Мухамед Муса бе изгонен в 47-ата минута. Срещата на стадион “Васил Левски” се игра при доста тежки атмосферни условия и силен снеговалеж.

Резултатът бе открит от гостите още в шестата минута. Тогава Муса изведе отлично Веселин Марчев по дясното крило, който от своя страна намери Бакалов на празна врата и за крилото нямаше проблеми да вкара. До края на първата част пловдивчани можеха да стигнат и до второ попадение, но след една многоходова атака удар от малък ъгъл на Парвизджон Умарбаев мина покрай гредата.

Славия - Локомотив (Пловдив)@@@

В началото на втората част гостите останаха с човек по-малко. Муса задържа Галин Иванов, който се измъкваше сам срещу вратаря и получи директен червен картон. До края на срещата действията на терена се пренесоха изцяло в половината на гостите. На няколко пъти Илко Пиргов трябваше да се намесва, за да спаси вратата си след удари на Иван Минчев, Галин Иванов и Александър Александров. Така Локомотив вече се виждаше като победител в срещата, когато буквално в последната секунда на мача Галин Иванов намери Карабельов в наказателното поле и младокът с глава донесе точката на "белите".

Така Локомотив пропусна да запише втора поредна победа от началото на пролетния дял на шампионата и да се доближи само на две точки до шестата позиция, която дава право на участие в горната таблица за втория етап на първенството. “Смърфовете” остават на седмо място с 27 точки, докато шестият Верея е с 31. Славия от своя страна е девети с 25 и също все още таи надежди за първата шестица.

СЛАВИЯ - ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) 1:1
0:1 Бакалов (6)
1:1 Карабельов (94)

Славия: Стергиакис, Александров, Христов, К. Велков, Буров, Мартинов, Велев, Иванов, Минчев, Димитров, Ангелов

Локомотив (Пловдив): Пиргов, Мухамед, Езе, Везалов, Велковски, Банович, Умарбаев, Марчев, Райков, Бакалов, Аралица

МИНУТА ПО МИНУТА


КЛАСИРАНЕ

ФОТОГАЛЕРИЯ

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти