Тотнъм излезе на четвърто място след нов гол на Хари Кейн (видео)

Тотнъм излезе на четвърто място след нов гол на Хари Кейн (видео)

Тотнъм постигна трудна, но заслужена победа с 1:0 като гост на Кристъл Палас в лондонското дерби от 28-ия кръг на Премиър лийг. Гол на Хари Кейн две минути преди края донесе трите точки на "шпорите", които излязоха на четвърто място във временното класиране, измествайки от него Челси, който по-късно днес гостува на Манчестър Юнайтед.

По две промени имаше в двата състава. Аарън Уан-Бисака дебютира за "орлите". Жайро Ридевалд също бе титуляр за домакините. Серж Орие и Ерик Ламела започнаха за "шпорите".

Тотнъм владееше много повече топката през първата част - в 77% от времето, но домакините се защитаваха добре и успяха да голяма степен да изолират Хари Кейн. Все пак голмайсторът на "шпорите" имаше една възможност. Ван Аанхолт подари топката на нападателя в деветата минута, Кейн стреля от границата на вратарското поле, но Хенеси успя да спаси. Това бе и единственият точен удар в актива на гостите. Минута преди това Тотнъм имеше още един шанс. Ериксен центрира от фаул, а отбраната на Палас изпусна Бен Дейвис. Левият бек пусна топката покрай Хенеси в опит да намери свой съотборник, след което стражът на "орлите" закачи с крак своя съперник. Дейвис претендираше за дузпа, но такава не бе отсъдена.

В 29-ата минута главният рефер Кевин Френд първоначално посочи бялата точка за нарушение на Фосу-Менса срещу Кейн, но след това видя, че страничният съдия е вдигнал флага си за засада и отмени решението си.

В 51-вата минута Ериксен получи шанс да стреля от 15-ина метра, но не успя да намери добре топката и я прати високо над вратата. Три минути след това Кейн направи най-големия пропуск до момента, след като Ериксен сложи топката на крака му с прекрасно центриране, но голмайсторът на Тотнъм от два метра прати топката встрани от вратата.

Натискът на "шпорите" продължи и в 58-ата минута Хенеси изби много опасен удар на Орие.

В 72-рата минута гостите настояваха отново за дузпа, след като Деле Али падна в наказателното поле след контакт с Ван Аанхолт. Сигнал отново не последва, макар и действията на бранителя да бяха доста рисковани. При последвалия корнер Дайвис стреля опасно, но Хенеси спаси с една ръка.

В 83-ата минута Хари Кейн преодоля двама бранители в наказателното поле и стреля до близката греда, където се получи рикошет в крака на Бентеке, но Хенеси отново успя да спаси. Секунди след това Орие направи огромен пропуск. Бен Дейвис центрира отляво, Кейн пропусна топката, а Орие бе сам на далечната греда и просто трябваше да подложи крак, но вместо това застъпи топката и не успя да я прати във вратата. В 85-ата минута нов удар на Кейн премина на сантиметри встрани.

Логичното се случи в 88-ата минута. Ериксен центрира от корнер към далечната греда, където Хари Кайн засече с глава, прехвърляйки Хенеси, който този път не се намеси добре. Това бе 35-ия гол на нападателя от началото на сезона във всички турнири и негово 150-о попадение в клубната му кариера.

Тотнъм се изкачи на четвърто място с 55 точки - две повече от Челси, който гостува на Манчестър Юнайтед. "Червените дяволи" за момента са трети с точка пред "шпорите".


 

СТАТИСТИКА ТУК!
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти