Голмайсторът на Втора лига наказа Литекс (видео)

Голмайсторът на Втора лига наказа Литекс (видео)

Отборът на ФК Царско село постигна изключително важна победа в гостуването си на Литекс в среща от 18-ия кръг във Втора лига. Гостите от София се наложиха с минималното 1:0, като с този успех изравниха тима на Ботев (Враца) на върха в класирането във втория ни ешелон.

Единственото попадение в срещата отбеляза голмайсторът до момента във Втора лига Светослав Диков в 4-ата минута на двубоя. Нападателят реализира 15-ия си гол в кампанията, възползвайки се от груба грешка в защитата на ловчанлии.

Срещата започна ударно за ФК Царско село и още в 12-ата секунда отборът нацели страничната греда на вратата зад Диян Вълков. Силният старт на гостите доведе до откриване на резултата в 4-ата минута след попадение на Светослав Диков, който засече добро успоредно подаване по земя на Павел Петков. Нападателят бе добре позициониран на втора греда и засече кълбото, въпреки че до него имаше противников защитник.

В следващите минути футболистите на Литекс изнесоха тима си по-напред и изравниха играта, която в началото се водеше главно пред тяхната врата. Въпреки това обаче, “оранжевите” намираха трудно пролуките към вратата на гостите от Царско село.

В 35-ата минута домакините бяха изключителни близо до изравнително попадение. Добра атака отдясно стигна до Кристиян Тафраджийски, който спря топката добре за Христо Кирев в наказателното поле. Последният бе оставен непокрит и стреля към вратата на Филип Димитров, но ударът му нацели десния страничен стълб.

До края на първата част липсваха опасности пред двете врати и отборите се оттеглиха за почивка при резултат 1:0 за гостите.

Втората част започна със силен, но безплоден натиск на Литекс. Футболстите на Живко Желев опитаха да затруднят гостите от статични положения в близост до наказателното поле на Филип Димитров. В 54-ата минута бранителят на ФК Царско село Румен Райчев получи жълт картон за грубо нарушение пред пеналта. Три минути по-късно Тихомор Тодоров за “оранжевите” опита изстрел към вратата на гостите, но топката бе парирана с вещина от защитник в бяло.

В 59-ата минута Ангел Лясков от състава на Литекс извърши грубо нарушение на метри от наказателното поле на стража Диян Вълков, заради което бе санкциониран с жълт картон. Липсата на идея в атака принуди старши треньорът на домакините Живко Желев да прибегне до първа смяна в 75-ата минута на мача, заменяйки Георги Търтов с Искрен Писаров. Гостите също предприеха рокада в състава си. Игра напусна Павел Петков, като на мястото му до края на срещата се очакваше да оперира Георги Нетов. Минути по-късно Димитър Петков от състава на гостите получи жълт картон. Краткото накъсване на играта даде възможност на Живко Желев да засили атаката на отбора си, изваждайки от игра капитана на Литекс Ивайло Раденцов за сметка на Методи Костов.

В последната минута от редовното време Георги Хашев бе санкциониран с жълт картон за грубо влизане в краката на противников футболист, а в оставащите минути не се стигна до сериозно положение пред една от двете врати.

Това бе първа домакинска загуба за Литекс от началото на сезона, дошла в първия кръг след подновяването на шампионата.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти