7:0! Лудогорец докосна Седмата (видео+галерия)

7:0! Лудогорец докосна Седмата (видео+галерия)

Отборът на Лудогорец нанасе катастрофална загуба на Берое в мач от 30-ия кръг на Първа лига. Българският шампион се наложи със 7:0 и по този начин направи решителна крачка към седма поредна титла. По този начин "орлите" се откъснаха на цели осем точки от преследвача ЦСКА-София шест кръга преди края на шампионата. По-рано днес "червените" направиха 2:2 с Левски.

Лудогорец изигра един от най-силните си мачове и това 7:0 бе най-малкото, с което гостите от Стара Загора се отърваха. Изразителният успех дойде точно в деня, в който собственикът на "орлите" Кирил Домусчиев празнува рожден ден.

Лудогорец - Берое@@@

Първото попадение вкара Вандерсон във втората минута, а в 16-ата Клаудио Кешерю удвои. В 30-ата минута "зелените" сложиха точка на спора, чрез нов гол на Кешерю. В 61-ата минута Вирджил Мисиджан покачи на 4:0, а десет минути по-късно Джоди Лукоки направи положението за Берое доста тежко - 5:0. В 76-ата минута Кешерю записа хеттрик и направи загубата на тима от Стара Загора катастрофална - 6:0. В 86-ата Густаво Кампаняро отбеляза за 7:0.

Лудогорец - Берое@@@

Българският шампион излезе напред още във втората минута. Вандерсон влезе мощно в наказателното поле и с прецизен удар по земя в далечния ъгъл не остави никакъв шанс за реакция на Перниш за 1:0.

В осмата минута "орлите" спокойно можеше да вкарат втори гол. Вирджил Мисиджан се възползва от грешка в отбраната на Берое и изведе сам срещу вратаря Марселиньо. Бразилецът копна топката, която летеше към вратата, но притичалият Иван Бандаловски изби малко преди голлинията.

В 16-ата минута Лудогорец удвои. След бърза атака Марселиньо бе фаулиран в наказателното поле и съдията отсъди дузпа. Зад топката застана Клаудио Кешерю, който за разлика от мача с Левски, този път бе точен - 2:0.

Лудогорец - Берое@@@

В 26-ата минута малко не достигна на Педро Еуженио да върне своя тим в мача. Футболистът на гостите влезе остро в наказателното поле, но секунда преди да отправи удар Хорхе Броун се намеси респектиращо и изби топката.

В 30-ата минута Лудогорец до голяма степен реши мача. Лукас Саша сложи кълбото на главата на Кешерю, който отблизо бе точен за 3:0.

Малко преди края на първата част удар на Мисиджан профуча на сантиметри от левия стълб.

В 61-ата минута "орлите" стигнаха до четвърто попадение. Лукаш Саша проби отдясно и намери Кешерю, който шутира. Топката се отби в защитник и се върна при нападателя. Румънецът пробва късмета си за втори път, но пак не успя да запише хеттрик, тъй като Перниш се хвърли и изби. Вратарят обаче се оказа безпомощен при добавката на Мисиджан.

Лудогорец - Берое@@@

Десет минути по-късно Лудогорец осъществи поредната си мощна атака. Вандерсон бе изведен на скорост отляво, който без да се бави подаде успоредно на голлинията. Връхлитащият на скорост Лукоки опъна мрежата отблизо за 5:0.

Лудогорец - Берое@@@

Наказателната акция не спря дотук.

В 76-ата минута Кешерю успя да запише хеттрик, след коварен удар с левия крак, който завари неподготвен стража Георги Аргилашки.

Четири минути преди края на редовното време Густаво Кампаняро се възползва от хубав пас на Вандерсон и с прецизен изстрел оформи крайното - 7:0.

Лудогорец - Берое@@@

ЛУДОГОРЕЦ - БЕРОЕ 7:0

1:0 Вандерсон 2

2:0 Кешерю 16 д.

3:0 Кешерю 30

4:0 Мисиджан 61

5:0 Лукоки 71

6:0 Кешерю 76

7:0 Кампаняро 86

ЛУДОГОРЕЦ:

Броун, Натанаел, Моци, Пластун, Дяков, Кампаняро, Лукас Саша, Марселиньо, Вандарсон, Мисиджан, Кешерю

БЕРОЕ:

Перниш, Желев, Иванов, Райнов, Цонев, Бандаловски, Адамович, Бригидо, Леони, Негрут, Еуженио


МИНУТА ПО МИНУТА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА ЛУДОГОРЕЦ
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички