Гледай на живо

Очаквайте в 15:00 Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16)

Салах иска "Златната обувка" и двата голови рекорда в Премиър лийг

Салах иска "Златната обувка" и двата голови рекорда в Премиър лийг

Нападателят на Ливърпул Мохамед Салах изрази надежда, че ще успее да запази преднината си пред Хари Кейн за голмайсторския приз във Висшата лига на Англия. 25-годишният египтянин има 30 попадения в 32 мача за мърсисайдци в първенството, докато Кейн е с четири гола по-малко при оставащи само четири кръга до края на сезона.

"Съотборниците ми се опитват да ми помогнат с вкарването на голове, защото знаят, че се опитвам да спечеля "Златната обувка". Това е индивидуална награда, но с реализирането на попадения помагам на отбора да печели точки", каза бившият играч на Рома и Челси.

Салах добави, че целта пред него е не само да счупи рекорда за голове в шампионат от 38 мача, но и за този от 42 срещи, който седи на кота 34 попадения.

"Целта пред мен сега е само една - да счупя головия рекорд във Висшата лига. 31 гола в 38 мача означава, че ми трябва само един гол още. Но аз искам да счупя и двата рекорда. Така че имам четири мача, в които да вкарам четири гола", каза още той.

В събота Ливърпул гостува на последния в класирането Уест Бромич Албиън, а във вторник приема Рома на "Анфийлд" в полуфинал от Шампионската лига.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти