Щангите събират с SMS-и пари за глобата

Щангите събират с SMS-и пари за глобата

Федерацията ни по вдигане на тежести започва кампания за набиране на средства за глобата от 250 000 долара. Санкцията трябва да бъде платена до края на юни, иначе вадят нашите от международни турнири.

На заседание на УС миналия петък е било решено да бъде открита специална сметка за дарения. Освен това ще има и кампания за дарения чрез SMS-и, която тръгва по трите оператора.

“Има много хора, които искат да помогнат. Знаят, че това е шансът да бъде спасен спорта ни. В близките дни очаквам да станат ясни номерата на сметките, които ще бъдат публикувани на сайта ни. Това е специална сметка, която е отделна от тази на федерацията и никой няма да може да влиза в нея и всичко ще е прозрачно. Е, 250 000 долара няма да можем да съберем по този начин, но с помощта и на спонсорите се надявам да имаме успех. Сега ни предстои още едно събиране в Русе, където ще умуваме за още варианти”, заяви пред “Меридиан Мач” генералният секретар на федерацията - олимпийският шампион от Сеул 1988 и световен от Острава 1987 Борислав Гидиков.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти