Решението на БФС: Футболът възтържествува! Да се обединим срещу хулиганите и покажем, че не ни е страх

Решението на БФС: Футболът възтържествува! Да се обединим срещу хулиганите и покажем, че не ни е страх

Левски отнесе наказание и ще бъде лишен от своите фенове за един мач. Само защото някакъв си лумпен, който очевидно се чувства безнаказан, реши да си избива комплексите и да демонстрира "мъжество". Много пъти съм отправял критики към Дисциплинарната комисия към БФС за действията им, но в този случай постъпиха правилно. Поздравления за рационалното решение! Смятате ли, че нещо ще се промени, ако бе наложено наказание от три срещи? Колкото и да ни е трудно да си го признаем, няма шанс.

Този път БФС взе решение в полза на футбола, защото тази игра е толкова велика именно заради милионите запалянковци. Привържениците се ядосват, плачат, спорят, радват, заканват се, че повече няма да гледат любимците си, когато допуснат поражение, но бързо им минава и утре пак са на стадиона или пред телевизионния екран. Защо трябва един гамен да отнема радостта на хиляди нормални привърженици, които чакат с нетърпение да дойде следващия мач на любимия им тим. Да отидат със семейството си на стадиона и да изразят емоциите си.
Епизод 3: ЦСКА-София - Левски 2:2@@@
Да изразходват енергия в спор с познати и приятели кой отбор е по-добър и след двубоя цяла седмица да "валят" шеги и закачки. Ето затова наказанието от един мач, а не примерно от два или три, е правилно. По този начин дербито Левски - ЦСКА-София ще се играе пред пълни трибуни. Футболът е игра за феновете и трябва да положим усилия на стадионите да идват повече привърженици. Цели семейства - мъже, жени, деца, баби и дядовци.

Не бива да бягаме от острия бодеж на реалността. Да си затваряме очите все едно нищо не се случва. Нека с общи действия да направим така, че тази велика игра да възтържествува в България. Да се обединим и да прогоним хулиганите! Нулева толерантност към престъпниците! Защото тези, които хвърлят бомби и ходят на мач само, за да се сбият, са точно такива. В никакъв случай не бива да се крием и да занулим стадионите, защото по този начин, ще покажем, че се страхуваме от отделни криминални елементи. Това ще означава триумф на злото. Да кажем СТОП на лумпениадата!

Организираните фенове да проявят разум и с активната помощ на ръководните фактори в клубовете да отхвърлят гнилите зрънца в секторите. Тези, които носят само негативи. Тези, които дават лош пример на подрастващото поколение. Нека и обществото изиска от компетентните органи да си вършат работата. Без никакви компромиси. Народът трябва да проявява разумни претенции и да подкрепи всяко смислено решение и превенция в борбата с хулиганите по стадионите. Този малоумник, който хвърля бомби, дали се е замислил, че може да нарани някого?! Очевидно не може да разчитаме на съвестта на подобни индивиди. Оставете, че в случая пострадалата се оказа полицай. Професията няма кой знае колко голямо значение. Утре може да пострада някое дете.
Епизод 3: ЦСКА-София - Левски 2:2@@@
Тази жена има близки хора, които я обичат и сега много ги боли. Може и да е майка. Този идиот има ли глава на раменете?! Заради такива като него ли ще страда Левски и стотиците хиляди запалянковци на Левски? Стига с тази колективна безотговорност! Наказваме клуба и всичко е окей. Това не е решение.

Начинът е един - всеки трябва да носи персонална отговорност за деянията си. Ако в този случай се спази цялата строгост на закона и извършителят на тежкото деяние бъде заловен и строго наказан, бъдете сигурни, че ще послужи за пример и на останалите като него. Ще се замислят какви ги вършат, като знаят, че ще свършат там, където им е мястото - в затвора. Такива с бомбичките вършат злини, защото се чувстват безнаказани.

Бъдете сигурни, че и по английските стадиони има хора, които ги "сърбят" ръцете да хвърлят бомби и да чупят, но просто не смеят, защото много добре разбират какви ще са последствията. Стадионите са направени, за да се пълнят с нормални хора, а не да се затварят и да стоят празни.

Снимки: Булфото

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти