Селекционерът е повикал най-подготвените волейболисти (видео)

Селекционерът е повикал най-подготвените волейболисти (видео)

Наставникът на националния отбор на България Пламен Константинов говори за избора си на играчи и защо е повикал, някои, а други не.

Чоно Пенчев благодари на Модена

“Чоно Пенчев практически не сме го видели в игра, така че ми е сложно да го сложа в състава, защото ние го определяме преди да дойдат състезателите. А нашите впечатления от сезона са от това, което играят състезателите. А когато не играят, няма как да бъдат извикани в националния отбор. В крайна сметка това е въпрос и на избор. Ако някой е отишъл някъде да не влезе нито една минута да играе и да тренира само, това си е негов избор. Но не могат да очакват да бъдат извикани след това в националния отбор. Когато покажеш нещо, след това може да те извикат”, заяви Пламен Константинов заяви специално в предаването

“Гостът на Sportal.bg”

по

Sportal TV

.

Мечката показа световна класа (снимки)

“Методи Ананиев направи не лош сезон в Полша, аз го виках и минали години, но на този пост има млади и талантливи момчета, на които трябва да им се даде път и да се изтърпи момента. Просто взехме решение да дадем път на по-младите момчета, но имаме впечатления, че Методи направи не лош сезон”, продължи селекционерът на България.

ЦСКА - Хебър

“За Любо Агонцев мисля, че има най-хубавите ръце в България като докосване на топката, като пипане. Аз му дадох шанс, но това, което не мога да му дам е амбиция, не е ръстта. Любо е висок колкото Тонюти, има подобни ръце и пипане, но не мога да му дам амбиция. Не мога да му дам желанието да използва някакъв шанс, ако един човек го няма. Той опита първата година, но според мен му натежа и се отказа. Предаде се, когато му стана тежко. Това нещо е в ръцете на всеки един състезател. Мисля, че съм направил достатъчно. Имах доброто желание да му дам шанс, но трябва да има и обратната реакция”, разясни Константинов.

Трифон Лапков със силен мач и 14-а поредна победа в Холандия (снимки)

“За позицията на Трифон (б.р. Трифон Лапков), точконосещите четворки, тези, които са повикани в националния отбор, са на малко по-високо ниво от него. Гледали сме го, но мисля, че тези, които са извикани са на малко по-високо ниво. Иван Колев го гледахме и миналия сезон, но и за неговата позиция - балансираща четворка, показателите на тези, които са извикани, са по-добри от неговите”, добави Пламен.

Силни Иван Колев, Владислав Иванов и Ница спряха шампиона Шомон (снимки + видео)

“Гледаме всички първенства, годишният анализ на първенствата, статистиката и чрез статистици. Гледахме даже и някои от нашите момчета в САЩ тази година, мачове от университетското им първенство, защото имахме колебания относно някои позиции да повикаме някои от играещите там. Наблюдаваме колкото ни е възможно всичко проектонационали, но в крайна сметка правим един избор. Не сме неограничени в бройката”, завърши Пламен Константинов.

Пламен Константинов е ''Гостът на Sportal.bg''@@@
Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички