Полицията арестува един от ръководителите на Спортинг за корупция

Полицията арестува един от ръководителите на Спортинг за корупция

Полицията задържа един от ръководителите на Спортинг Лисабон, както и още трима души, свързани с клуба. Властите съобщиха, че арестуваните са във връзка с "активни случаи на корупция в спорта". Операция е наречена "Кешбол". Полицаите са претърсили офисите на клуба, както и домовете на някои от задържаните, между които е Андре Жералдес - мениджър на "зелено-белите" от Лисабон.

Преди този случай 21 души са арестуваните във връзка с вчерашното нападение срещу футболисти на Спортинг на клубната база в Алкочете. Полицията води разследване по случая, при който около 50 запалянковци на Спортинг, повечето с качулки, атакуваха вербално и физически играчите в съоръжението, като най-сериозно пострада холандският нападател Баст Дост. Той получи наранявания на главата и му беше оказана медицинска помощ.

След инцидентите футболистите напуснаха базата с полицейски ескорт и отказаха да разговарят с клубния президент Бруно де Карвальо. Играчите на този етап отказват да излязат във финала на турнира за купата на Португалия на 20 май срещу Деспортиво Авеш, а част от звездите заплашиха, че ще прекратят договорите си с отбора. Причината за недоволството на феновете е загубата на Спортинг от Маритимо с 1:2 в неделя в последния кръг от шампионата.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички