Турски клуб едва не стана първата жертва на новите правила на ФИФА

Турски клуб едва не стана първата жертва на новите правила на ФИФА

Един от традиционните турски клубове Кършияка (Измир), който в момента е в третата дивизия, за малко не стана първата жертва на новите правила на ФИФА, въведени от месец май. Кършияка не плаща от повече от 5 месеца дължима сума от 40 хиляди евро на ганайския си нападател Емануел Банахене, като с лихвите и таксите към ФИФА сумата е нарастнала до 55 хиляди.

ФИФА изпрати днес писмо, в което се казва, че ако Кършияка не изплати дължимите суми на играча, без значение от крайното им класиране, ще бъдат понижени с две лиги надолу- или в пета дивизия. Кършияка не е имала за цел да попречи на изплащането на дължимите суми. Но проблемите, които се струпаха върху ръководството в един и същи момент, се оказаха прекалено тежки.

Уверяваме, че в най-кратки срокове ще уредим въпроса, се казва в писмо на клуба от Измир до Световната федерация по футбол. В Кършияка е работил бившият треньор на Левски, Локомотив (Пловдив) и Черноморец Иван Кючуков, а фланелката на този тим са носили вратарят Илия Вълов и нападателят Кънчо Йорданов.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти