Трети проеден бронз за Рилецо в НБЛ

Трети проеден бронз за Рилецо в НБЛ

Рилски спортист спечели за трета поредна година бронзовите медали в мъжкото баскетболно първенство, след като взе серията срещу Академик Бултекс (Пловдив) с 2-0 победи. Във втората среща самоковци спечелиха с 92:77, след като имаха предимство в играта и резултата през цялото време.

За Рилски спортист това е трето отличие през този сезон, след като спечели Купата на България, а също така бронз и в Балканската лига. Отборът на Асен Николов остана на 4-то място в крайното класиране в Националната баскетболна лига, което е най-доброто в най-новата клубна история.

Началото беше за гостите от Пловдив, които пропиляха аванс от 7 точки в началото и трябваше да се оттеглят на почивка при 41:39 за Рилецо. Единствено Александър Груев в тези минути се представи на ниво за гостите. След средата на третата част, най-вече с петте поредни успешни стрелби на Травис Тейлър, домакините започнаха да увеличават преднината си и 5:41 поведоха с 11 точки- 60:49. От тук до края на мача пловдивчани така и не успяха да се противопоставят, а ротациите в състава им едва им позволи да слязат по едноцифрен пасив.

Дерик Райт вкара 27 точки и подаде 11 асистенции за победителите, а Травис Тейлър остана с 15. Йордан Бозов добави 14, а Златин Георгиев взе 9 борби.

За гостите от Академик Бултекс 21 точки наниза Димитър Димитров, а 19 добави Мартин Дурчев.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти