ФИФА не откри нарушения на антидопинговите правила от руските футболисти

ФИФА не откри нарушения на антидопинговите правила от руските футболисти

Световната федерация по футбол (ФИФА) не откри нарушения за нарушаване на антидопинговите правила от руски футболисти от разширения състав на националния отбор за Мондиал 2018 и закри разследването, което се стартира след публикацията на доклада на Комисията Макларън. Въпросната комисия към Световната антидопингова агенция (УАДА) е председателствана от адвоката Ричард Макларън и разследва употребата на допинг в руския спорт.

"Днес ФИФА потвърждава, че е завършила разследването по отношение на руски футболисти, които са били включени в разширения състав на Русия за Световното първенство. Достатъчно доказателства за нарушаване на правилата не са открити. Образците, които са взети и са повторно анализирани, се оказват с отрицателен резултат, се казва в становището на ФИФА.
Оттам също така уточняват, че руският национален отбор по футбол е един от най-проверяваните изобщо. Но също така проверката на играчи от руското първенство, които не са в Сборная, продължава. Информация по тези казуси ще се публикува след края на разследването.
Решението на ФИФА е странно и изглежда по-скоро политическо, тъй като през 2016-а година Комисията на УАДА обяви, че фигурират 34 футболиста от Русия с положителен резултат- без значение дали са местни или чужденци в първенството. Уточнено обаче беше, че в тази група има и хора, които са играли на Световното първенство през 2014-а година. През тази година пък се обяви, че от 11 играчи, които са заподозрени, разследване се води за двама- Руслан Камболов и Иван Князев, който обаче е бил част единствено от разширения състав за Мондиал 2018.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички