Аржентина се срина! Хърватия смаза Меси и компания (видео + галерия)

Аржентина допусна една от най-срамните загуби в славната си футболна история. Двукратните световни шампиони бяха разгромени с 0:3 от Хърватия в в очаквания с огромен интерес сблъсък от група “D” на Мондиал 2018 и са на път безславно да отпаднат от Мондиал 2018. С една точка от два мача "гаучосите" имат минимални шансове да продължат в следващата фаза и до голяма степен зависят от изхода на утрешния двубой между Исландия и Нигерия.

Анте Ребич откри резултата в 53-ата минута след безобразна грешка на вратаря Вили Кабайеро. Лука Модрич в 80-ата минута отчая аржентинците, а в добавеното време се разписа и Иван Ракитич.

Лионел Меси не се показа като лидер на "гаучосите". Той хвърли много сили, но не срещна достатъчно подкрепа от съотборниците си, а защитата на тима беше под всякаква критика.

Хърватите са на другия полюс. С 6 точки след първите два мача "шахматистите" вече са на осминафиналите, а впечатляващата им голова разлика от 5:0 е показателна защо мнозина специалисти ги определят като един от скритите фаворити на първенството.

Селекционерът на Аржентина Хорхе Сампаоли заложи на състава, който медиите разкриха още вчера. На вратата бе Вилфредо Кабайеро, тримата в защита бяха Габриел Меркадо, Николас Отаменди и Николас Таляфико, а по двата фланга действаха Едуардо Салвио и Маркос Акуня.

Хавиер Масчерано бе халфът с по-дефанзивни функции, а другите в средата на терена бяха Енцо Перес и Максимилиано Меса. В предни позиции Меси си партнираше със Серхио Агуеро.

Хърватите излязоха с почти същия състав, който победи Нигерия. Единствената промяна бе появата на Марсело Брозович на мястото на Андрей Крамарич.

Под рамката беше Даниел Субашич, в защита играха Шиме Върсалко, Деян Ловрен, Домагой Вида и Иван Стринич, пред тях бяха двамата опорни халфове Иван Ракитич и Брозович, а Анте Ребич, Лука Модрич и Иван Перишич оформиха офанзивното трио зад тарана Марио Манджукич.

Началото на двубоя беше сравнително предпазливо, но хърватите бързо показаха, че имат идея как да преодолеят неособено стабилната аржентинска защита. Перишич набра скорост о левия фланг и стигна до позиция, от която обстрелва вратата на Кабайеро, но опитният страж изби в корнер.

5 Феновете на Хърватия срещу Аржентина

Крилото на Интер продължи да е много напорист и негов пас отново създаде напрежение в наказателното поле. "Ватрените" дори претендираха за дузпа, след като Брозович прати топката в ръката на аржентински футболист, но реферът Равшан Ирматов правилно не отсъди наказателен удар.

Аржентина постепенно изнесе играта в по-предни позиции. Малко не стигна на Меси да изненада Субашич след центриране от лявото крило и невнимателни действия на централните защитници на Хърватия.

23 Феновете на Аржентина срещу Хърватия

В 13-ата минута Меса намери пространство за изстрел, но Стринич подложи крак и топката излезе в корнер.

В първия четвърт час не липсваха остри влизания, като никой от съперниците нямаше намерение да отстъпва в средата на терена. Аржентинците се стремяха да са активни по крилата, но опитните футболисти на Хърватия перфектно се подсигуряваха.

137 Аржентина - Хърватия 0:3

В 27-ата минута Агуеро се отскубна и пробва да влезе в наказателното поле, но спечели само ъглов удар. После неразбирателство между Ловрен и Вида доведе до голова възможност за Енцо Перес, но той не уцели вратата.

В 33-ата минута Манджукич направи голям пропуск. Забравен на далечната греда, хърватският нападател засече топката с глава, но я прати в аут.

В края на полувремето грубостите зачестиха и реферът Ирматов най-после се реши да вдигне жълт картон. Получи го Анте Ребич за нарушение срещу Салвио. Узбекистанецът обаче бе прекалено толерантен в други ситуации и не наказа играчи, които заслужаваха официално предупреждение.



В самия край на полувремето Ребич беше изведен отляво, но се надцени и с фалцов удар прати топката в трибуните.
 Втората част започна динамично и с жълт картон за Габриел Меркадо, който извърши поредното грубо нарушение в мача. Пред Агуеро се откри възможност да стреля от малък ъгъл, но той не я използва максимално.

  
В 53-ата минута Кабайеро направи нещо недопустимо. топката беше върната към аржентинския страж, който, незнайно защо реши да копва технично към свой съотборник, но Ребич се ориентира мигновено и с много майсторски удар наказа прехвърли Кабайеро. Попадението беше много красиво и от огромна важност за "ватрените", а Меси и компания се оказаха опрени до стената. Сампаоли веднага пусна Гонсало Игуаин вместо Агуеро, а младата надежда Кристиан Павон замени Салвио.

Аржентинците вдигнаха темпото, но станаха още по-уязвими и защитата им изнемогваше пр всяка хърватска контра. В 64-ата минута Меса можеше да изравни, но Субашич плонжира и спаси, а при добавката на Меси Ракитич изби в корнер.

Пауло Дибала също трябваше да донесе необходимата острота в атаката на двукратните световни шампиони, за да избегнат загубата, но не помогна с нищо. Хърватите уверено контролираха мача и не се виждаше път дори за частичен обрат.

В 80-ата минута Лука Модрич демонстрира огромната си класа. Звездата на Реал Мадрид получи пас от Брозович, нагласи си топката и с безмилостен удар я прати до гредата - 2:0 за "шахматистите".

137 Аржентина - Хърватия 0:3

Този гол реши всичко. Малко по-късно "гаучосите" бяха близо до това да пуснат и трето попадение, но гредата помогна на Кабайеро след изстрел от фаул на Иван Ракитич. Нямаше обаче кой да помогне на аржентинците в първата минута на добавеното време, когато Ракитич на празна врата завърши наказателната акция.

В последния си мач хърватите ще играят срещу Ислания, а Аржентина излиза срещу Нигерия.


Мондиал 2018, група “D”:
АРЖЕНТИНА - ХЪРВАТИЯ 0:3 (0:0)
0:1 А. Ребич (53)
0:2 Л. Модрич (80)
0:3 И. Ракитич (90)

АРЖЕНТИНА (3-5-2):

Кабайеро; Г. Меркадо, Отаменди, Таляфико; Салвио, Меса, Масчерано, Перес, Акуня; Меси, Агуеро

Селекционер: Х. Сампаоли

ХЪРВАТИЯ:

Субашич; Върсалко, Ловрен, Вида, Стринич; Ракитич, Брозович; Ребич, Модрич, Перишич; Манджукич

Селекционер: З. Далич

СЪДИЯ:

Равшан Ирматов

СТАДИОН:

“Нижний Новгород”

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА
ФОТОГАЛЕРИЯ НА ФЕНОВЕТЕ НА АРЖЕНТИНА
ФОТОГАЛЕРИЯ НА ФЕНОВЕТЕ НА ХЪРВАТИЯ
ВИДЕО ОТ МОНДИАЛ 2018 ТУК!

https://www.sportal.bg/bnt/wc_video.php?category=274&video_page=1&video=113486

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички