Менсур Сульович вдигна титлата в Дания

Менсур Сульович вдигна титлата в Дания

Менсур Сульович продължава с добрите си изяви през настоящия сезон, като завоюва титлата на Датския мастърс по дартс. Това бе 8-ият турнир от Европейския тур на PDC (Професионалната дартс корпорация). За австриеца пък това е втора титла през годината, след като вдигна трофея и на Германския мастърс. На финала в неделя в Копенхаген той победи с 8:3 австралиеца Саймън Уитлок и така си осигури чек на стойност 25 хиляди паунда.

Сульович започна турнира от 2-ия кръг, където се разправи с Райън Джойс с 6:1, а на 1/8-финала елиминира трудно Дарън Уебстър с 6:5. След това на 1/4-финала бе първото по-сериозно препятствие в лицето на световния №2 Питър Райт, но и “Снейкбайт” не успя да спре устрема на австриеца, който се наложи с 6:4 лега. На 1/2-финала бе най-тежкият сблъсък срещу Ейдриън Люис, като срещата завърши при резултат 7:6 за “Нежния”.

На финала дойде сблъсъка с Уитлок, който обаче не успя да окаже сериозна съпротива на Сульович. Австриецът пое контрола над мача с два бързи пробива в началото и постепенно увеличаваше преднината си, за да приключи всичко при 8:3 в своя полза. Той завърши със средни стойности от 99,31, като на финала направи само 1 максимум, но пък бе доста стабилен при чекаутите с 57,14 % точни изстрели.

Световният шампион Роб Крос в пореден турнир разочарова с представянето си, като отпадна на 1/8-финал от Марвин Кинг. Водачът в световната ранглиста Майкъл ван Гервен също не успя да блесне в този турнир, като и той приключи на фаза 1/8-финал след 4:6 срещу Брендан Долан.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти