Уругвай и Русия в битка за първото място

Уругвай и Русия в битка за първото място

Днес започва последният кръг от груповата фаза на световното първенство. В 17:00 часа са срещите от група "А". В нея нещата до голяма степен са решени, като вече е ясно кои два отбора продължават напред и кои отпадат. Остава единствено да бъде оформено крайното класиране в групата.

Мачът, който носи по-голяма интрига, е между Русия и Уругвай. Двата тима вече са сигурни 1/8-финалисти. Те записаха по две победи в първите си два мача, като сега излизат в пряк сблъсък, който ще определи победителя в групата. Русия има много по-добра голова разлика, така че може да се задоволи и с равенство, докато Уругвай ще трябва да търси задължителна победа, ако иска да завърши на първата позиция.
tt
Освен домакинското предимство, на страната на Русия е и статистиката. В досегашните 8 мача между двата тима (б.р. включително и тези като СССР), руснаците са записали 6 победи 1 равенство и 1 загуба. Освен това "Сборная" показва убийствена форма в атака, като вече има повече отбелязани голове, отколкото на последните 2 световни първенства, на които взе участие.

След като Алан Дзагоев се контузи още в първия мач, сега за домакините имаше притеснения около Юри Жирков и Игор Акинфеев, които имаха леки травми. Последните новини от лекарския щаб обаче са положителни и се очаква и двамата да могат да играят.
ур
В другия мач в групата един срещу друг застават аутсайдерите Египет и Саудитска Арабия. Двата тима не впечатлиха с представянето си до момента и имат по две загуби, като вече нямат шанс за продължаване напред в турнира. Така срещата помежду им ще бъде само за престиж.

Световно първенство, група "А", 3 кръг:

РУСИЯ - УРУГВАЙ

Вероятни състави:
РУСИЯ: Акинфеев, Фернандес, Кутепов, Игнашевич, Жирков, Зобнин, Гадзинский, Черишев, Головин, Самедов, Смолов

УРУГВАЙ: Муслера, Варела, Хименес, Годин, Касерес, Санчес, Бентанкур, Весино, Рордригес, Кавани, Суарес

Стадион: "Самара Арена", Самара

Съдия: Маланг Диедиу (Сенегал

Начало: 17:00 часа

МИНУТА ПО МИНУТА

ГЛЕДАЙТЕ МАЧА ТУК


САУДИТСКА АРАБИЯ - ЕГИПЕТ

Вероятни състави:

С. АРАБИЯ: Ал-Маюф, Ал-Бурайк, Хаусауи, Албулайхи, Шахрани, Отаиф, Ал-Могауи, Бахебри, Фарадж, Даусари, Мувалад

ЕГИПЕТ:

Ел-Шенауи, Шафи, Хегаци, Габр, Фатхи, Хамед, Елнени, Трезеге, Саид, Салах, Мохсен

Стадион:

"Волоград Арена", Волоград

Съдия:

Вилмар Ролдан (Колумбия)

Начало:

17:00 часа

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти