Ботев (Нови пазар) с победа на старта над Хитрино

Ботев (Нови пазар) с победа на старта над Хитрино

Ботев (Нови пазар) стартира с победа 2:0 новото първенство в Трета лига – Североизточна аматьорска футболна група. Възпитаниците на Радостин Димов взеха ценна победа в регионално дерби над другия участник в групата от Шуменска област тим на Хитрино. Головете реализираха Кирил Радев и едва влезлия в игра Ерхан Чете през втората част на мача.

Първото полувреме на градския стадион в Нови пазар не изобилстваше от положения пред двете врати. Новопазарци и хитринчани се вкопчиха в здрава битка предимно в центъра на терена, но гол и така не падаше. След почивката футболистите на Ботев (Нови пазар) владееха повече играта и в 54-ата мин. Кирил Радев от близо 35 метра изненада вратаря на гостите Румен Стоянов реализирайки за 1:0. Това вдигна самочувствието на новопазарци и в следващите минути те чрез Калоян Калчев и Кирил Радев можеха да затвърдят преждевременно победата.

Свои шансове до края на мача имаха и гостите от Хитрино, но Христо Александров от рамките на наказателното поле не можа да намери очертанията на вратата след като беше елиминирал и вратаря Тодор Тодоров. На два пъти центриранията на Ивелин Василев профучаха покрай гредите зад вратаря на домакините. В 84-ата мин. едва влезлия в игра Ерхан Чете вкара нов гол за 2:0 и с това утвърди победата на домакините в началото на първенството.

В последните минути за оспорване решенията на главния съдия Красен Георгиев от Варна Боян Николов (Хитрино) получи втори жълт картон и напусна игралното поле. В иначе коректния мач съдийската бригада показа 7 жълти картони и 1 червен. В средата на втората част Деян Йорданов (Ботев-Нп) се контузи в единоборство с Мустафа Мустафа (Хитрино) и беше откаран в Новопазарската болница.

В следващия втори кръг Ботев (Нови пазар) гостува на Калиакра (Каварна), докато Хитрино приема у дома Бенковски (Бяла).

Салим  САЛИХ

Последвайте каналите ни в:

Още от Трета лига

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти