Sportal.bg
Използвай App-а за
по-добро усещане
Отвори

Гледай на живо

Очаквайте: Турнир на талантите U14: Зона София - Зона Велико Търново

Мика Хакинен: Фетел прави прекалено много грешки

Мика Хакинен: Фетел прави прекалено много грешки

Бившият световен шампион във Ф1 Мика Хакинен е на мнение, че Мерцедес може да спечелят титлата и тази година, въпреки че Ферари имат по-добрата кола. В момента Хамилтън има преднина от 30 точки пред преследвача Фетел, въпреки че Скудерия са по-бързи.

"Никой не може да твърди, че Люис води, защото Мерцедес имат огромно преимущество" сподели Хакинен. "Той показва изключителни умения и не прави грешките, които допуска Себастиан Фетел, особено при стартовете. Освен това, разбира се, британецът се радва на страхотно партньорство с Валтери Ботас. За да победят, Ферари трябва да вършат абсолютно перфектна работа всеки уикенд и да се надяват, че Мерцедес ще се натъкнат на проблеми".

В подобен дух беше и анализът на бившия състезател и настоящ коментатор за Скай Спортс Мартин Брандъл: "Проблем на Ферари са и твърде много грешки на Фетел – удари Ботас във Франция, получи наказание за блокиране на Сайнц в Австрия, изпусна победата в Германия, а сега това с Хамилтън. За разлика от Себастиан, Люис много рядко бърка и е почти безгрешен." Според Брандъл, по този начин Фетел няма да успее да победи Хамилтън.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти