Гледай на живо

Лудогорец взе солидна преднина и обезсмисли реванша с Хебър - на живо от Разград след 4:0

Eвропа не остана безучастна: България шокира Франция!

Eвропа не остана безучастна: България шокира Франция!

Баскетболните медии в Европа отделиха нужното внимание на победата на България срещу Франция със 74:68 в световна квалификация в Ботевград вчера. В редиците на “петлите” се открояваха фигури като Никола Батум, Нандо Де Коло и Шарл Каюди, както и още няколко играчи от Евролигата, но въпреки това те не се справиха със сърцатата игра на родните национали.

73 България победи Франция със 74:68

“Шок за Франция в България”, пише популярното издание EuroHoops, отчитайки, че втората фаза на квалификациите стартира с грандиозен провал за френските национали, които са загубили въпреки 17 точки на Никола Батум, а в добавка е отличен Димитър Димитров, реализирал 16 точки.

“България разочарова Франция в Ботевград”, гласи заглавието на EuroBasket. Специализираният сайт съобщава, че българите вече имат 3 победи и 4 загуби, като хвалят нашите за реализираните 26 точки в рамките на пръвата четвърт, както и за здравата защита в последните 10 минути, в които гостите вкараха едва 10 точки.

73 България победи Франция със 74:68

“Франция загуби от България в световна квалификация”, пишат французите от L’Equipe. Реномираното издание отчита лошото начало за “петлите” и това, че в последствие играчите на Венсан Коле така и не са били достатъчно остри и бързи, за да се върнат в мача. “Класирането ще почака”, добавят те.

“България изненада Франция”, гласи заглавието на испанския Piratas Del Basket. Иберийците подчертават, че за френския тим това е първа загуба след 6 поредни победи до момента и също добавя, че класирането на “сините” ще бъде отложено за по-натам във времето.

73 България победи Франция със 74:68

“България шокира Франция и запази надежда”, добавят от TalkBasket. Основна тема в техния материал е силната четвърта част на българите, най-вече в защита, както и това, че лидерството е било сменяно цели 19 пъти!

ГАЛЕРИЯ ОТ БЪЛГАРИЯ - ФРАНЦИЯ

Снимки: Марин Маринов, Sportal.bg

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти