Два отбора са се отметнали от ангажимент към Окон, гневи се Тото Волф

Два отбора са се отметнали от ангажимент към Окон, гневи се Тото Волф

Шефът на Мерцедес Тото Волф остро критикува противниковите отбори във Формула 1, защото са се отметнали от поет ангажимент към юношата на немския отбор Естебан Окон. По думите на Волф, два тима са имали оферти към Окон за 2019, но сега той е пред опасността да се окаже без място, защото се очаква Ланс Строл да го измести от Рейсинг Пойнт Форс Индия.

"Това, което се случва през юли и август тази година е неописуемо" каза Волф пред Скай Спортс. "Толкова много политика е замесена зад кулисите, лъжи и користни цели. Не всички добри деца ще могат да се сдобият с болид и вероятно Естебан ще се окаже едно от тях".

"През юли той имаше две оферти на масата, с все договорите, и беше въпрос на предпочитание коя да избере като най-подходяща за него. А сега се оказа, че няма нищо, защото хората нямат топки, за да си държат на думата".

Волф допълни, че Мерцедес ще се грижат за бъдещето на техния възпитаник. Според него, Окон е минавал и през по-трудни моменти досега, но е силен. Мерцедес не биха го освободили, за да се състезава за противников отбор. "За нищо на света, защото един ден той ще бъде в Мерцедес и ще печели състезания и шампионати, и ще покаже на останалите, че са направили грешка".

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти