Томас Бах наблюдава на живо СП по художествена гимнастика

Томас Бах наблюдава на живо СП по художествена гимнастика

Президентът на Международния олимпийския комитет (МОК) Томас Бах пристигна в "Арена Армеец", за да наблюдава състезанието в индивидуалния многобой при жените на световното първенство по художествена гимнастика в София.
Бах, който е на двудневна визита в България, е официален гост на шампионата. Той пристигна за съчетанията от втората ротация на група "А", в която Невяна Владинова и Катрин Тасева играят с топка. Владинова получи оценка от 18.500 точки за своето изпълнение. Тасева игра много силно и беше оценена с 19.700 точки, което е най-високата оценка на българка досега на шампионата.
Томас Бах е първият президент на МОК в историята, който присъства на световно първенство по художествена гимнастика. Германецът гледа състезанието в компанията на президента на Международната федерация по гимнастика Моринари Ватанабе и на трикратната световна шампионка Мария Петрова.

"Арена Армеец" е почти пълна за днешната надпревара в многобоя при жените. Утре Томас Бах ще бъде официален гост на световното първенство по гребане за мъже и жени в Пловдив.
Снимка: Владимир Иванов, Sportal.bg
Последвайте каналите ни в:

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти