Гледай на живо

Женско първенство по футбол: Пълдин (Пловдив) - Локомотив (Стара Загора)

Ман Сити се разходи за тройка срещу Оксфорд

Ман Сити се разходи за тройка срещу Оксфорд

Манчестър Сити без проблеми преодоля третия кръг на Купата на Лигата. “Гражданите” спечелиха с 3:0 гостуването си на третодивизионния Оксфорд Юнайтед. Отборът на Гуардиола, който бе направил 10 промени от последния мач, водеше с гол на Жезус на почивката. Марез подсигури успеха с попадение в 78-ата минута, а младият Фоудън оформи крайния резултат в добавеното време.

Въпреки че в тима имаше доста промени, съставът на Сити изглеждаше впечатляващо, като Давид Силва, Габриел Жезус и Риад Марез бяха сред титулярите. 18-годишният Фил Фоудън впечатли с изявите си, като се отчете с гол и асистенция.

Очаквано Манчестър Сити имаше контрол върху случващото се на терена от самото начало. “Гражданите” спокойно разиграваха и чакаха своя момент, за да нанесат удар. Те обаче не създаваха нещо опасно пред вратата на третодивизионния си съперник.

Гуардиола използва този мач, за да даде шанс на играчи, които играят по-рядко. Той пусна Джон Стоунс като дефанзивен халф на мястото на Фернандиньо, тъй като това е една от малкото позиции, където испанският мениджър няма много варианти.

Превъзходството на гостите по отношение владеене на топката бе огромно, а постепенно започна и да застрашава по-сериозно вратата на съперника. Попадение на Габриел Жезус бе отменено поради засада. Удар на Зинченко пък бе отразен от Джон Мичел. Давид Силва се размина с откриване на резултата, след като стреля неточно от добра позиция.

Въпреки че не играеше на високо темпо, Сити доминираше и откри резултата в 36-ата минута. Тогава Брахим Диас навлезе в наказателното поле и стреля, ударът бе блокиран, но Жезус бе на точното място, за да успее с глава да я прати в мрежата.

След почивката отборът на Гуардиола не бе мотивиран да демонстрира пълния си потенциал, но и нямаше нужда. Крехкият аванс обаче даде някакви надежди на домакините. Те стигнаха до първия си удар в очертанията на вратата. Неубедителна изява на младия страж Мурич пък доведе до ситуацията, в която играч на Сити трябваше да изчиства от голлинията.

Малкото останала интрига обаче приключи в 78-ата минута, когато Риад Марез отбеляза третия си гол в рамките на два мача. Алжирецът бе изведен великолепно от Фоудън при бърза контраатака, напредна и не остави шансове на вратаря. Самият Фоудън можеше да се разпише малко преди края. Влезлият като резерва Рахим Стърлинг пропусна добра възможност в 90-ата минута.

ОКСФОРД - МАН СИТИ 0:3
0:1 - Жезус (36)
0:2 - Марез (78)
0:3 - Фоудън (92)

МИНУТА ПО МИНУТА
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички