Голям! Рафаел Надал се включи в разчистването след потопа на остров Майорка

Голям! Рафаел Надал се включи в разчистването след потопа на остров Майорка

Рафаел Надал показа, че не само е голям спортист, но и голям човек. Той се включи самоотвержено в разчистването на родния си остров Майорка след потопа, който отне живота на девет души.

От вчера на острова кипи усилен труд, като се включиха стотици доброволци. Един от тях обаче направи впечатление на фоторепортерите, които разпознаха в негово лице световния №1 в тениса. Рафа работеше рамо до рамо с други доброволци по почистването на наводнен цех. Той без да се замисля обу високи ботуши и хвана лопатата, за да помогне на хората. Заедно с него бяха фитнес треньорът му Рафаел Маймьо и други хора от щаба на академия "Рафа Надал", която е в Манакор, на 15 километра от Сан Лоренс.

"Респект! Легенда! Рафаел Надал е голям Човек", написа във "Фейсбук" българският тенис талант Митко Пашев, който от няколко години тренира в академията на Надал в Манакор, Майорка.

Самият Надал пък не искал да си прави реклама с действията си, като помолил да не бъде сниман. Местни журналисти обаче държали да запечатат момента, като фотосите логично бързо набраха популярност и се споделят в социалните мрежи.

Освен че помага в разчистването, Рафаел Надал изрази готовност да приюти в академията си пострадали хора, които нямат подслон.

"Това е много тъжен ден за Майорка. Нашите най-искрени съболезнования са към семействата на загиналите в Сан Йоренк. Нашата академия "Спортен център Рафаел Надал" е отворена за останалите без дом семейства", обяви тенисистът.
Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти