Реваншът е взет! Аварския танк прегази Снайдер за малко над минута в "Битката на века" II (видео)

Реваншът е взет! Аварския танк прегази Снайдер за малко над минута в "Битката на века" II (видео)

Абдулрашид Садулаев взе реванш от Кайл Снайдер в “Битката на века” II в борбата. На финала в категория до 97 килограма в свободния стил на Световното първенство в Будапеща руснакът тушира американеца за минута и 12 секунди и така си върна за загубата преди година в Париж.

Аварският танк показа, че се намира в заначително по-добра форма от съперника си и победи противника още с първата си атака. След първоначални две точки действието приключи с обръщането на Снайдер по гръб, с което титлата вече бе в ръцете на Садулаев.

Съперничеството между двамата олимпийски шампиони започна през миналата година, когато руснакът се качи в по-горната категория, след като спечели всичко възможно в по-долната - до 86 килограма. На шампионата в Париж през 2017-а

американецът се пребори с Аварския танк за златото с 6:5 точки

след късна атака в последните секунди. Сега обаче Абдулрашид не остави никакви шансове на Санйдер.

Садулаев премаза всички по пътя си до титлата. Първата жертва бе Магомедгаджи Нуров, който се състезава за Македония - 11:0. Във втория си двубой Абдулрашид започна с пасив от 0:2, но в крайна сметка бързо навакса изоставането и спечели с 14:3 срещу казахстанеца Мамед Ибрагимов. На четвъртфиналите даде около минута борба на бронзовия медалист от Рио 2016 Магомед Ибрагимов от Узбекистан и го разби с 10:0 още до половината на първата част. Със същия резултат на полуфинала Садулаев не остави шансове и на грузинеца Елизбар Одикадзе, който в предната фаза изненада третият фаворит в категорията Алборов от Азербайджан.

Абдулрашид Садулаев

Роден:

09 май 1996 в Тсуриб, Русия

Успехи:

Олимпийски шампион: 1 път - Рио 2016 (кат. 86кг)

Световен шампион: 3 пъти - Ташкент 2014, Лас Вегас 2015 (кат. 86 кг.) Будапеща 2018 (кат. 97 кг.)

Европейски шампион: 2 пъти - Каспийск 2018 (кат. 97 кг.), Вантаа 2014 (кат. 86 кг.)

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти