Бербатов: Това бе добрият стар Манчестър Юнайтед

Бербатов: Това бе добрият стар Манчестър Юнайтед

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов пордължава да се вълнува от случващото се в клуба. Той коментира победата с 2:1 над Ювентус в Шампионската лига в сряда, като заяви, че този успех му е припомнил за добрия стар Манчестър Юнайтед.

“Невероятен обрат на тима на Жозе Моуриньо. Ювентус откри резултата със страхотен гол на Кристиано Роналдо и можеше да вкара още три-четири, защото имаше страхотни атаки, а уцелиха и две греди. Юнайтед обаче показа дух и се бори докрай, като бе възнаграден в последните минути. Сякаш гледах добрия стар Манчестър Юнайтед. Този мач е доказателство колко важни са статичните положения. Първият гол падна след директно изпълнение, а при втория Йънг центрира в една зона, която вратарите много мразят”, заяви Бербатов.

Той коментира и реакцията на Жозе Моуриньо след края на двубоя и жестът, с който подразни феновете на домакините.

“След мача всички говореха само за този жест на Жозе. Беше ли правилна реакцията му? Не, не беше, но всички сме хора. Предполагм, че той е отнесъл доста обиди по време на мача от домакинските фенове. Поведението му след срещата не бива да хвърля сянка върху страхотния обрат, който тимът му сътвори”, допълни Митко.

След това той коментира и двубоя между Манчестър Сити и Шахтьор (Донецк) (6:0) и по-специално симулацията на Рахим Стърлинг, която разбуни духовете.

“Манчестър Сити изигра страхотен мач срещу Шахтьор и вкара прекрасни голове. След мача обаче всички говореха само за дузпата на Стърлинг. Подобна ситуация може да се случи на всеки, когато не посегнеш добре към топката. Сигурен съм, че той не е симулирал. Помня, че преди време Роби Фаулър бе казал на съдията да не дава дузпа. Но и реферът какво да направи? Сам да отмени решението си? Това не се случи дори когато Фаулър си призна, че няма нарушение срещу него. А какво да направи Габриел Жезус? Да пропусне умишлено ли? Стува ми се, че каквото и да направи Стърлинг, заглавията за него винаги са негативни. А той е един от най-добрите английски футболисти и заслужава по-добро отношение”, завърши благоевградчанинът.


Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички