Бъртън иска да задържи Евтимов, но не знае дали може да си го позволи

Бъртън иска да задържи Евтимов, но не знае дали може да си го позволи

Бъдещето на българския вратар Димитър Евтимов в Бъртън ще бъде решено до края на седмицата. Третодивизионният английски клуб има желание да задържи новия национал на България, но не е ясно дали ще има финансовата възможност да го направи.

Евтимов пристигна в Бъртън Албиън като свободен агент, след като двамата вратари на тима получиха контузии. Българинът подписа два договора със срок един месец, но сега не е ясно дали ще получи предложение контрактът му да бъде удължен, въпреки че той се представя отлично, откакто е там. Той бе титуляр в турнира за Купата на Лигата, където Бъртън отстрани елитния Бърнли, а след това бившия му отбор Нотингам, като се класира за четвъртфиналите.

В събота обаче Бъртън отпадна в първия кръг на ФА Къп след загуба с 1:2 като гост на Скънторп. Евтимов бе оставен на резервната скамейка, но двубоят може да се окаже решителен за бъдещето му. Мениджърът Найджъл Клъф заяви, че българинът със сигурност щеше да остане, ако отборът му бе спечелил тази среща. Друг фактор е възстановяването на другите двама вратари в тима, които са близо до връщане на терена.

“Все още обсъждаме ситуацията на Димитър. Мисля, че имаме до края на седмицата, за да я разрешим, но той не е тук за този уикенд. Просто говорим за това, ако можем да опитаме”, сподели Клъф. “Колкото и разочароваща да беше загубата от Скънторп във ФА Къп, освен това е и финансов удар. Нямаше да има съмнения, ако бяхме продължили - той щеше да остане. Парите от наградния фонд на турнира са значителни. Ако бяхме спечелили, това щеше да ни позволи да задържим Дими. Той беше блестящ и е страхотно да разполагаме с него”, допълни мениджърът.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти