Мнацканян не успя да стигне до финалa

Мнацканян не успя да стигне до финалa

Айк Мнацканян, бронзов медалист от световното за мъже, не успя да стигне до големия финал на мондиала до 23 г. в Букурещ (Румъния). Натурализираният у нас арменец започна впечатляващо – победи с технически туш 11:0 индиеца Ажай, седми от Азиатското първенство през 2016-а, в категория до 72 кг на класическия стил. Но на четвъртфиналите бе спрян от казаха Кахармак Кисиматов с 1:5.

По-късно Кисиматов ще излезе на полуфиналите и при успех ще даде втори шанс в репешажите на нашия национал, за когото това е едва второто състезание за България. Близо година Айк не се е борил в очакване на българско гражданство.


Останалите ни представители в класическия стил приключиха участието си. Недялко Петров (55 кг) загуби в репешажите от арменеца Нораир Хакоян с 0:6, а Йоан Димитров (87 кг) надделя над индиеца Сунил Кумар с 8:6, но във втория кръг от репешажите отстъпи пред Антон Курс (Беларус), пети от Евро 2018 до 23 г., с 6:8.

Другите ни представители не успяха да стигнат до тази фаза на шампионата. Августин Спасов (60)  падна от Рустам Тейшов (Киргизстан) с 6:8. Дейвид Димитров (67) претърпя поражение от турчина Мурат Фират – 5:7, а Росиан Дермански (82) загуби от друг представител на Турция – Бурхан Акбудак с 1:9.
При 97-килограмовите Симеон Станкович пък падна инфарктно от литовеца Ромас Фридрикас с 2:2. Съперникът му загуби в следващия кръг и българското участие приключи.

Утре започва надпреварата при жените. България е представена с 3 състезателки, като само Виктория Бобева ще се бори в сряда в категория до 68 кг. Жребият ще бъде публикуван по-късно. Останалите категории утре са: 50 кг, 55 кг, 59 кг и 76 кг.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти