Локо (Варна) с нова рекордна победа, Добруджа го следва по петите

Локо (Варна) с нова рекордна победа, Добруджа го следва по петите

Хандбалният отбор на Локомотив продължи тоталната си хегемония в А РХГ за мъже с ново рекордно постижение. Шампионите отнесоха Пирин с 35:18 (20:7) в мач от 7-ия кръг, игран в Гоце Делчев, и взеха 56-а поредна победа във всички турнири у нас. Асът на варненци Бранимир Балчев бе най-резултатен с 14 гола за победата.

"Влязохме стабилно в срещата, бързо натрупахме преднина и постепенно я увеличавахме", заяви наставникът на Локомотив Никола Карастоянов.

В друга среща от кръга вицешампионите от Добруджа (Добрич) победиха като гости Осъм (Ловеч) с 31:28. На полувремето резултатът бе 17:14 в полза на добричлии. "Играта бе равностойна и на моменти разликата в резултата бе само един гол", заяви треньорът на Добруджа Георги Андреев, отличавайки Александър Димитров като най-добър на терена за Добруджа. Той се отчете с 6 точни попадения, докато голмайсторът Джошкун Якубов отбеляза 10 за победа.

Локомотив е еднолично начело във временното класиране със 7 победи от 7 мача и 14 точки. Добруджа е на второ място с 12 точки след 6 победи и 1 загуба. Хандбалистите на Пирин са 4-и с 9 точки след 4 победи, 1 равенство и 2 загуби, с колкото е и 3-ия Чардафон (Габрово). В 8-ия кръг варненци ще бъдат домакини на слабака Фрегата (Бургас), Пирин ще гостува на Добруджа, а Осъм гостува на другия варненски тим - Спартак. Срещите са следващия уикенд (24 и 25 ноември).

Този уикенд (17 и 18 ноември) пък ще бъдат мачовете от 1/8-финалите на турнира за Купата на България. Като носител на трофея Локомотив почива в тази фаза, Добруджа ще гостува на втородивизионния Академик-ТУ (Пловдив), а Пирин ще бъде домакин на Осъм (Ловеч).

По информация на petel.bg и dobrudjabg.com

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти