Най-после радост за Рома след луд мач на "Олимпико" (видео)

Най-после радост за Рома след луд мач на "Олимпико" (видео)
Тимът на Рома излъга с 3:2 Дженоа в луд мач на “Олимпико” в Рим от 16-ия кръг на италианското първенство. На два пъти домакините изоставаха в резултата през първото полувреме, но резултатът бе 2:2 на почивката, а през втората част “вълците” изтръгнаха победата с гол на Браян Кристанте (59). Другите две попадения за столичани бяха дело на Федерико Фасио (31) и Джъстин Клуйверт (45), а за гостите от Генуа точни бяха Кщищоф Пьонтек (17) и Оскар Хилемарк (33). В началото на второто полувреме, при резултат 2:2, бе отменен гол на Дарко Лазович за Дженоа след консултация на рефера Марко Ди Бело със системата ВАР. Арбитърът обаче не сметна за нужно да поиска помощ от ВАР в последните секунди на двубоя, когато имаше спорен момент в наказателното поле на Рома.

“Грифоните” от Генуа излязоха напред в резултата в 17-ата минута, когато голаджията на тима и лидер при топреализаторите в Серия "А" към момента (с 12 точни попадения) Кщищоф Пьонтек наказа груба грешка на Робин Олсен. Шведският вратар на “вълците” по елементарен начин допусна топката да му се изплъзне и да мине между краката му след удар на Оскар Хилемарк. От голлинията Пьонтек направи добавка, изпреварвайки вратаря. Така полякът вече има един гол повече от португалската суперзвезда на Ювентус Кристиано Роналдо.

Централният защитник Федерико Фасио бе една от основните заплахи за вратата на Дженоа през първото полувреме и в 31-ата минута именно аржентинецът изравни резултата. След центриране на Алесандро Флоренци от фаул Фасио се оказа най-съобразителен в наказателното поле на гостите и с удар от движение изпрати топката във вратата на Йонуц Андрей Раду.

Само две минути по-късно обаче Дженоа отново излезе напред в резултата. След центриране от ъглов удар Хилемарк бе изпуснат в наказателното поле от защитата на “джалоросите” и с шут от въздуха той опъна мрежата зад Олсен.

В последната минута на първото полувреме зрителите на “Олимпико” в Рим видяха още един гол и за тяхна радост той бе във вратата на водения от Чезаре Прандели тим. Джъстин Клуйверт демонстрира завидната си бързина, напредвайки в половината на “грифоните”. С прецизен диагонален удар синът на холандската легенда Патрик Клуйверт преодоля Раду и отбеляза първия си гол в Серия “А”.

В първите секунди на втората част Дженгиз Юндер направи невероятен пропуск за Рома, стреляйки в аут от идеална позиция. В 49-ата минута пък Дарко Лазович изпрати топката във вратата на столичани с удар от границата на наказателното поле и нова ужасяваща намеса на Олсен. За късмет на Рома обаче попадението бе отменено, тъй като се оказа, че преди да се стигне до изстрела на Лазович футболист на домакините е бил в положение на засада.

В 59-ата минута Рома за първи път от началото на двубоя излезе напред в резултата - 3:2. Чудесна комбинация между Клуйверт и Браян Кристанте завърши с мощен шут на халфа на около метър пред точката за изпълнение на дузпа. Раду не успя да отрази шута и топката се оплете в мрежата.

В 83-ата минута Кристанте имаше прекрасен шанс да вкара втория си гол в мача, но от малък ъгъл уцели греда при опит за добавка след спасяване на Раду.

Минута преди края включилият се от пейката за Дженоа македонски ветеран Горан Пандев направи непростим пропуск. Той бе изпуснат от отбраната на Рома пред вратата на Олсен и стреля от движение, но неточно.

Дълбоко в добавеното време Пандев отново застраши вратата на Олсен. След подаване отляво македонецът падна в наказателното поле, като останаха сериозни съмнения за нарушение срещу него на Флоренци, но съдията не преразгледа ситуацията с ВАР и в крайна сметка тимът на Еузебио Ди Франческо се добра до измъчена, но ценна победа след поредицата от слаби резултати в последно време.

Рома се изкачи временно на шесто място в класирането с 24 точки, а Дженоа заема 16-а позиция с 16 точки.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички