Спас Русев претърпя провал в най-важния си трансфер

Спас Русев претърпя провал в най-важния си трансфер

Новият изпълнителен директор на Левски няма да се казва Павел Колев, научи Sportal.bg. Собственикът на "сините" Спас Русев първоначално беше убедил заместник-изпълнителния директор на футболната ни централа да поеме цялата власт на стадион "Георги Аспарухов", но днес окончателно бившият журналист отказал поста. Така бизнесменът претърпя провал в това, което трябваше да бъде най-важният му трансфер през тази зима.

Босът на Левски искаше Колев, който натрупа огромен опит през годините, да ръководи изцяло клуба. Бившият журналист е наясно с всичките новости и промени във футбола през последните години, има много сериозни контакти в УЕФА, говори перфектно няколко езика (английски, френски, италиански, сръбски), а през 2018 година беше дипломиран в Швейцария

по Образователната програма на УЕФА - MESGO (магистратура по управление на европейския спорт

). През 2012 година Колев бе и сред първите, получили Сертификата по футболен мениджмънт на УЕФА. Освен това от миналата година Павел Колев е постоянен член на Комисията по статута и трансферите на футболисти и агенти към УЕФА.

Именно това бе основната причина Русев да иска да  го привлече в Левски, тъй като иска експертна квалификация на европейско ниво, която да повиши административния капацитет на 104-годишния футболен клуб, в който видимо има доста проблеми.

Интересното е, че двете страни се бяха разбрали още в средата на ноември, а Колев имаше няколко условия. Едно от тях беше да получи списък със седем документа - счетоводен баланс, списък с кредитори и др., за да се запознае с реалната ситуация при 26-кратните шампиони на България.

Тези документи му бяха изпратени едва на 4 януари, но след обстойното им преглеждане 43-годишният директор на БФС е взел решение да не приема предложението.

Това е тежък удар за Левски и Спас Русев, тъй като видимо клубът се управлява много лошо и трупа непрекъснато задължения, които могат да се окажат фатални. Освен това и треньорът на "сините" Славиша Стоянович обяви, че се моли възможно най-бързо на "Герена" да има нов директор, като дори беше водил разговори с Павел Колев. Както е известно, специалистът заяви, че чака няколко нови попълнения, нов директор, а също така се надява шефовете да се разплатят и да получат лиценз за евротурнирите.

На този етап изпълнителен директор на "Герена" остава Красимир Иванов.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички