Най-добрият футболист в САЩ подписа нов 5-годишен договор с шампиона Атланта Юнайтед

Най-добрият футболист в САЩ подписа нов 5-годишен договор с шампиона Атланта Юнайтед

Обявеният за най-полезен състезател в американската Мейджър-лига Йосеф Мартинес подписа нов петгодишен договор с отбора си Атланта Юнайтед, като по този начин сложи край на спекулациите за евентуално завръщане в Европа след перфектния сезон.

Атланта Юнайтед обяви сделката днес, а крайният срок е декември 2023-а година. Няма детайли по контракта, но се смята, че Мартинес гарантирани най-малко 1,4 милиона долара в заплати за година, каквото взимаше миналия сезон.

25-годишният венецуелец вкара 31 гола през 2018-а година и подобри рекорда на МЛС за една кампания. Той добави още четири гола в плейофите, за да помогне на отбора да спечели титлата в САЩ в едва втория сезон след влизането на тима в МЛС. Освен това той става и първият футболист, който печели наградата за най-полезен състезател (МВП) за редовния сезон, в Мача на звездите и купата на САЩ.

Атланта Юнайтед започна подготовката си вчера, като ще се подготвя и за първото си участие в Шампионската лига на зона КОНКАКАФ.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти