Шампионът на Sofia Open срази Джокович (видео)

Шампионът на тазгодишното издание на Sofia Open Даниил Медведев сложи край на участието на световния №1 Новак Джокович на турнира от серията "Мастърс" в Монте Карло. Руснакът надигра сърбина с 6:3, 4:6, 6:2 на 1/4-финалите и за място на финала ще спори със сънародника на Ноле - Душан Лайович, който по-рано днес надви в два сета италианския квалификант Лоренцо Сонего.
Поставеният под №10 Медведев направи пробив още в първия гейм в мача, след което печелеше своите подавания. В петия гейм Медведев дори пропиля три поредни брейкпойнта и допусна обрат от 0:40, но това не го разколеба и при 5:3 в своя полза 23-годишният талант отново реализира брейк, с което сложи край на първата част.
Във втория сет Джокович реализира пробив в третия гейм, поведе с 3:1 и не бе затруднен при свой начален удар от противника си до края на частта.
Така се стигна до решаващ трети сет, който се разви лошо за носителя на 15 титли от “Големия шлем”. Двамата тенисисти спечелиха първите си подавания в сета, но след това Медведев се доближи максимално до победата, повеждайки с 5:1. Ноле не се предаде и направи пробив за 2:5, но това бе и всичко, което успя да стори. Медведев реализира още първия си мачбол и изхвърли от турнира двукратния шампион (2013, 2015).
Руснакът записа първа победа срещу Джокович, след като до момента имаше 3 загуби от 31-годишния сърбин. Медведев е спечелил единствената си среща досега със следващия си съперник Лайович - 6:2, 6:1 в Москва през миналата година.
Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти