Солскяер: Дербито с Ман Сити е перфектният мач, който можехме да си пожелаем в този момент

Солскяер: Дербито с Ман Сити е перфектният мач, който можехме да си пожелаем в този момент

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер смята, че утрешното дерби с Манчестър Сити е най-подходящият мач, в който неговите играчи могат да покажат реакция след катастрофалното представяне срещу Евертън. "Червените дяволи" загубиха с 0:4 на "Гудисън Парк", а до края на седмицата им предстоят градско дерби и директен двубой с един от претендентите за топ 4 - Челси. Норвежецът подчерта, че харесва и обича всичките си играчи, но това няма да му попречи да вземе решение през лятото да се радели с някои от тях в името на клуба.

"Дали съм подходящият човек за работата? Бих казал "да", но не аз трябва да го казвам. Уверен съм в отбора и себе си. Харесвам всички момчета, обичам ги, защото са страхотни хора, но трябва да взема решение в името на клуба. Аз съм мениджър на клуба. Опитвам се да помагам на играчите, но ще вложа всичките си усилия, за да направим това, което мисля, че е правилно за клуба.

Дербито със Сити е най-добрият мач, който можехме да си пожелаем в този момент, в който играчите са наранени. Говорихме след загубата от Евертън и всички футболисти бяха много разочаровани и истинските наранени от представянето. Затова мачът със Сити е перфектен. Няма да има място на терена, на което да се скриеш, а феновете ще ни подкрепят само ако дадем всичко от себе си срещу Сити. Трябва да бъдем готови за пресата им, трябва да се защитаваме добре, да бъдем подготвени за агресията. Няма да ни позволят лесно да контраатакуваме.  Ще има нарушения. Няма никакви съмнение в това, защото те ще хвърлят много хора напред и ще се опитват да ни спират колкото е възможно, по-рано. Сигурен съм, че ще има отговор от страна на играчите. 

Мачът с Евертън бе един от двата най-лоши двубоя на отбора, откакто аз съм тук. Другият беше срещу Уулвс. Трябва да реагираме в предстоящите срещи със Сити и Челси. Утре се изправяме срещу един от най-добрите отбори. Това е дерби и трябва да бъдем готови", заяви Солскяер на днешната си пресконференция.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти