Етър изкова успеха срещу Витоша, Гъргоров - антигерой за "тигрите" (видео)

Етър постигна ценен домакински успех с 1:0 над Витоша (Бистрица) в последния мач от 10-ия кръг на efbet Лига. Единственото попадение в срещата реализира Яни Пехливанов (42). Така Етър остава непобеден като домакин от началото на сезона. В антигерой за Витоша се превърна опитният Емил Гъргоров. Нападателят пропусна дузпа при резултат 0:0, а пет минути преди края на редовното време получи и директен червен картон за невъздържана проява срещу главния съдия Владимир Вълков.

Големият проблем за Етър днес бе отсъствието на Даниел Младенов. Нападателят е най-силният футболист на "болярите" от началото на сезона и е реализирал 8 от 11-те гола на тима. Бившият играч на Левски лекува травма, но се очаква да е на линия за тежкото гостуване на Арда (Кърджали) в следващия кръг. Дебют за тима от Велико Търново направи привлеченият под наем от Лудогорец Ерол Дост.

В 7-ата минута Витоша организира добра атака по десния фланг. Румен Гьонов центрира в наказателното поле, а там Георги Амзин изпревари Иван Иванов. Ударът с глава на футболиста в зелено обаче не намери очертанията на вратата. Етър отговори две минути по-късно. Удар на Румен Руменов се отби в защитник на Витоша, което накара стража Християн Василев да плонжира, за да спаси.

В 24-ата минута Илия Димитров засече с глава центриране, но ударът му премина над напречната греда. Минута по-късно Витоша получи правото да изпълни 11-метров наказателен удар. Отсъждането на главния съдия Владимир Вълков бе меко казано пресилено, тъй като Иван Иванов отне с чист шпагат топката от набралия скорост Атанас Кабов. С изпълнението на дузпата се нагърби Емил Гъргоров, който стреля доста слабо с центъра на вратата, а стражът Христо Иванов с крак успя да спаси. В 42-ата минута Етър поведе в резултата с гол на Яни Пехливанов. След няколко разбърквания в наказателното поле на Витоша топката попадна на крака на Пехливанов, който шутира през купа от футболисти. След рикошет топката попадна във вратата на Василев. Стражът на гостите бе и заменен минута по късно от Кристиян Кацарев, тъй като получи удар в ръката при ситуацията с гола.

В 51-ата минута футболистите на Етър организираха добра атака, при която Ерол Дост комбинира с Ивайло Димитров в наказателното поле. Последният стреля пое с първото си докосване по топката и стреля, но над напречната греда. Секунди по-късно и Милчо Ангелов стреля над вратата. В 68-ата минута Кристиян Кацарев трябваше да се намесва при силен удар на Милчо Ангелов с глава. Топката се отби в земята и бе доста трудна за спасяване, но стражът успя да избие.

В 74-ата минута Светослав Ковачев не успя да насочи удара си с глава в очертанията на вратата от няколко метра. В 82-ата минута Ерол Дост проби в наказателното поле, стигайки до аутлинията. Последва меко центриране към втора греда, където Светослав Ковачев успя да изпревари защитник в зелено, но не и да отбележи.

В 85-ата минута се стигна до много грозна сцена, в която бе замесен Емил Гъргоров. Опитният футболист реагира срещу главния съдия Владимир Вълков при игрова ситуация. Арбитърът първо показа втори жълт, а след това и директен червен картон на Гъргоров, който трябваше да бъде усмиряван от няколко души, за да не се стигне до физическа саморазправа между нападателя и Вълков.

efbet Лига - 10 кръг:
ЕТЪР - ВИТОША (БИСТРИЦА) 1:0
1:0 Пехливанов (42)

Стартови състави:

ЕТЪР:

Христо Иванов, Ерол Дост, Здравко Запрянов, Иван Иванов, Иван Стоянов, Красимир Станоев, Крис Гади, Крум Стоянов, Милчо Ангелов, Румен Руменов, Яни Пехливанов

ВИТОША:

Християн Василев, Тодор Гочев, Евгени Зюмбулев, Венцислав Бонев, Румен Гьонов, Илия Димитров, Георги Амзин, Емил Гъргоров, Четин Садула, Лъчезар Котев, Атанас Кабов

СЪДИЯ:

Владимир Вълков

СТАДИОН:

"Ивайло"

НАЧАЛО:

17:30 часа

МИНУТА ПО МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти