Гледай на живо

Очаквайте в 13:00 - Фернандо Каранга с първа награда след завръщането си в България

Легенда на ЦСКА живее втори живот (видео)

Легенда на ЦСКА живее втори живот (видео)

Легендата на ЦСКА Георги Велинов всеки ден се събужда с усмивка, че е жив. Благодари на лекарите от Военномедицинската академия (ВМА) за подарения му втори живот. Пред Novini.bg той разказа за тежкия момент, когато е трябвало да му бъде трансплантиран черен дроб. Днес ВМА отбеляза 10 години от първата трансплантация.

"Този ден е специален и за мен, едно голямо благодаря. Това са невероятни лекари", каза Джони. Попитахме го какво е чувството да знаеш, че животът ти виси на косъм. "Трябва да вярваш, а аз вярвах в нашите лекари и навсякъде го казвам, че са най-добрите", сподели бившият вратар. След транплантацията животът му се променя коренно. Подчертава, че сега успява да види много повече неща от живота. Живее в по-спокойно темпо, отдаден на семейството си. Благодарен е, че днес може да говори за себе си в сегашно време.

Георги Велинов призова българите да се отворят към донорството, да бъдат по-запознати. Подчерта, че частица от човека, от който му е дарен органа, живее в него. Джони пожела здраве на всички, защото му прави впечатление, че болничните отделения са пълни. На финала отправи и ето този съвет към българите: "Направете всичко, за да помогнете на други хора".

Днес Джони е на 59 г. Работи в Академията на ЦСКА-София. По думите му обикаля из страната и чужбина, за да търси таланти. Щастлив е от работата си с младежите. И добавя, че спортът калява и те учи не само как да играеш, но и да живееш.

Автори: Гала Георгиева и Борислава Бибиновска

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти