Кайзера: Ръководството на Левски да удари по масата (видео)

Кайзера: Ръководството на Левски да удари по масата (видео)

Бившият капитан на Левски Николай Тодоров бе гост в токшоуто на Sportal.bg "От дузпа в тъч". Той коментира дереджето на "сините". Кайзера се върна и към своя легендарен гол във вратата на Рейнджърс през 1993 година.

"Не възприемам, че за 4-5 месеца може да бъде взето крайното решение дали един треньор става, или не става. Левски вече доста години сменя футболисти, треньори. Смени се един треньор, а селекцията е правена от друг или от друго ръководство. Всеки треньор трябва да е наясно с футболистите в състава, да си подбере нужните изпълнители за необходимите постове. Не е добре да се казва: "Ние подписахме с този наставник", а след пет месеца същият треньор да бъде сменен", сподели бившият национал.

"Смятам, че клубът и треньорът трябва да следват някаква своя политика. Най-лесно е футболистите без нов договор да бъдат изкарани от състава, но същевременно настоящият договор си върви, те получават заплати. Мисля, че Левски трябва да използва максимално тези футболисти. Считам, че крайното решение трябва да бъде на треньора. Предполагам, че клубът не е предложил тези нови договори в последния момент. Редно е още на средата на годината да са започнати разговори с тези играчи. По-добрият вариант би бил такива футболисти да се вкарат в трансферната листа, за да се направи опит да се спечелят пари от тях. Това е по-добър вариант от настоящата ситуация", добави Кайзера.

"Ръководството на Левски трябва да се абстрахира от всички неща и даже да удари по масата, но да се вземе решение и да се запознае левскарската общност с нещата. За да знаят хората за какво става въпрос. Тогава левскарите биха възприели нещата по-лесно. През пролетта най-добро впечатление ми прави младият вратар Кръстев. Той показва много добро ниво. Колебания има в защита, не само заради допуснатите голове. Бурабия е на добро ниво. Младите все още не могат да намерят баланса, да държат по-дълго добро ниво. Тук трябва да се намеси треньорското ръководство. Краев загатва, но още го няма постоянството. Като имаме предвид, че той натрупа доста мачове. Може би му трябва още малко физика. Левски има проблем в изграждането - хората от средата на терена, в т.ч. и нападателите. Идеите трябва да идват от играчите, които са напред. Левски има проблем там", заяви още легендарният полузащитник.

"Трансферът ми в Левски? Викнаха ме в Добрич и ми казаха, че има интерес от Левски. Родителите ми последни разбраха къде ще ходя и защо. Тогава нямаше изобщо мениджъри, нямаше такава дума дори. Ръководството на Добруджа беше по-левскарско. Бях в ЦСКА и след като се уволних отидох в Левски. Имам пет минути за ЦСКА като резерва. Питаха ме защо не ми дават разрешение да отида в ЦСКА и аз казвах, че не знам, защото си има ръководство и други линии, партийни линии в онова време. Явно в Добрич са били в твърдата си позиция да ми дадат разрешение да отида в Левски, а не в ЦСКА. Изкарах си казармата, а след като се уволних, буквално на другия ден бях вече в Левски", разказа Кайзера.

"Глазгоу Рейнджърс? Пазя си фланелката от мача. Не си я смених с никого от Рейнджърс. Много години минаха. Това беше моментно решение. Нито съм гледал колко време остава, нито нищо. Често и на тренировки горе-долу от такова разстояние съм взимал такива решения за шут. Говоря за игрова ситуация. На пръв поглед никой не тръгва да те притеснява, даже в днешно време щеше да се търси развитие по фланга. Вижда се, че вдясно има свободен човек. Ако не беше станал гол, можеше да има упреци - защо не си я центрирал, защо не си я подал и т.н. Не всеки път се получава с такъв шут, но това не значи, че не трябва да опитваш", каза още Николай Тодоров пред Sportal.bg.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти