Ферарио Спасов: Обратът бе възможен, но голът на Ботев ни прекърши

Ферарио Спасов: Обратът бе възможен, но голът на Ботев ни прекърши

Тренорът на Берое Ферарио Спасов похвали своите играчи за себераздаването в реванша с Ботев (Пловдив) от плейофа за Лига Европа. Той заяви, че до последно е вярвал, че тимът му е способен на обрат, въпреки загубата с 0:3 в първата среща. Днес заралии спечелиха с 2:1, но този резултат не бе достатъчен, за да се класират в следващата фаза.

“До попадението на Ботев имахме доста ситуации и удари, с които не успяхме да поведем с два гола и да вкараме повече напрежение в противника. Отборът бе пребразен след тежката загуба в първия мач. Всички се включиха добре и искаха да направим обрат, а той бе възможен. Доволен съм от всички, изразходваха много сили. Няма от какво да се срамуваме, но тежкият резултат от първата среща ни попречи да продължим напред. Нямахме много време да работим над тази схема, искахме да вкараме повече играчи в атака, но допуснахме лек гол в момент, когато имахме сериозно присъствие пред вратата на противника. Не схемата, а футболистите правят играта. Днес те показаха желание и агресия. За пръв път видях пламъка, блясъка вочите им. Получи се много качествен мач с много положения и това е добре за футбола в България. Приказвахме с момчетата и вярвахме, че можем да постигнем нещо в този мач, макар реалността да показваше, че е трудно. Можехме да направим момента труден за Ботев. Днес съм доволен и няма как да не похваля играчите. Когато е нужно ги критикувам и това е нормално. Искахме да вкараме напрежение пред вратата на Ботев. Доста неща разработихме за този мач, но в един момент загубихме концентрация и след гола на Ботев нямаше време да реагираме”, заяви Спасов.

Наставникът бе помолен да коментира и слуховете за неговото бъдеще. Все по-усилено се говори, че той няма да продължи да води Берое след края на сезона, но самият той сподели, че желанието му е да остане начело на старозагорци.

“Тези неща за бъдещето ми съм ги чувал 30-40 пъти, нищо ново под слънцето. Винаги съм бил честен пред вас. Сезонът бе противоречив с много напрежение и текучество на футболисти. В такава обстановка е трудно да постигнеш нещо значимо. Не чувствам напрежение за поста си. В крайна сметка във футбола има добри и лоши моменти. Всеки минава през такива етапи. Ако се запази спокойствие и се даде възможност за развитие, Берое ще изглежда много добре през новия сезон. Не трябва да повтаряме грешките от тази година, да няма подобно лъкатушене. Сезонът свърши, сега е важно какво следва след това. Искам да остана в Берое и съм мотивиран. Знам какво трябва да се направи. До мен не е стигало това, което се тиражира в медиите. Нормално е, когато отбор има проблеми, да се получават подобни слухове, но в кайна сметка ръководството решава. Имам сантименти към всеки един футболист, който се раздава така, както днес. Имам своята позиция по въпроса с играчите с изтичащи договори, но ръководството трябва да реши. Това, което видях в днешния мач ме уверява, че има момчета, които трябва да останат в отбора. Иванов, Венци, Мапуку, те показаха че заслужават да останат. Нямам причини да съм недоволен, след като те се раздават по този начин”, допълни специалистът.


Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти