Европоходът на Ботев започва в Тирана

Европоходът на Ботев започва в Тирана

Носителят на Купата на България Ботев (Пловдив) гостува на албанския Партизани в първи мач от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Срещата ще се играе на стадион "Селман Стърмаш" в Тирана, а началният час е 18:00. "Канарчетата" донесоха огромна радост на феновете си с триумфа срещу Лудогорец в края на май и сега са амбицирани да се представят силно и в евротурнирите. Ентусиазмът при "жълто-черните" е още по-голям, след като се разбра, че звездата Тодор Неделев остава в тима. Националът бе картотекиран в УЕФА и ще бъде титуляр днес.

Старши треньорът на "жълто-черните" Николай Киров няма да може да разчита на контузения централен защитник Радослав Терзиев и на нападателя Фернандо Виана, който има визови проблеми. Под рамката ще застане Иван Чворович, а на пейката ще е привлеченият наскоро поляк Даниел Кайзер. В защита ще действат Цветомир Панов, Пламен Димов, Виктор Генев и ветеранът Йордан Минев, който дойде със свободен трансфер от Лудогорец. Яя Меледже ще играе пред карето бранители, а Неделев, Лъчезар Балтанов, Фелипе Бризола и Крум Стоянов ще са четиримата в средата на терена. Атаката ще се води от героя от финала за купата Омар Косоко. Сред резервите ще остане взетият от Пирин (Благоевград) Тони Тасев.

Жегата в Тирана и лошото състояние на терена притесняват треньорския щаб на Ботев, но въпреки това всички в лагера на пловдивчани са оптимисти, че ще бъде постигнат положителен резултат.

Домакините очакват малко над 5000 зрители да ги подкрепят от трибуните. Старши треньорът Сюлейман Старова се гордее с факта, че отборът му е непобеден от 6 месеца. През миналия сезон албанците елиминираха два съперника и стигнаха до плейофите за влизане в груповата фаза на Лига Европа.

Водещият световен букмейкър bwin дава почти равни шансове за победа на двата отбора - коефициентът за Партизани е 2.45, а за Ботев - 2.70. Равенството е оценено с 3.10.

Вероятни състави:

ПАРТИЗАНИ (4-2-3-1): Гьоникай; Фейзулахи, Ибрахими, Атанда, Котобели; Вила, Бата; Траши, Барди, Мазеркай; Прогни
Старши треньор: С. Старова
БОТЕВ (4-1-4-1): Чворович; Панов, П. Димов, Генев, Й. Минев; Меледже; Неделев, Балтанов, Бризола, К. Стоянов; Косоко
Старши треньор: Н. Киров

СЪДИЯ: Брин Маркам-Джоунс (Уелс)
СТАДИОН: "Селман Стърмаш", Тирана
НАЧАЛО: 18:00 часа

МИНУТА ПО МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти