Дунав загуби битката, но не и войната с Иртиш, “драконите” с всички шансове за класиране (видео)

Дунав загуби битката, но не и войната с Иртиш, “драконите” с всички шансове за класиране (видео)

Отборът на Дунав (Русе) отстъпи с 0:1 при гостуването на Иртиш в първи мач на двата отбора от първия предварителен кръг на Лига Европа. Единственото попадение на Централния стадион в Павлодар реализира Игор Бугаев. Въпреки поражението футболистите на Веселин Великов имат всички шансове да продължат напред. "Драконите" създадоха много положения пред вратата на Иртиш, но атакуващите играчи на тима пропуснаха да матират Давид Лория. В 66-ата минута Дунав нацели и гредата. Мирослав Будинов шутира от пряк свободен удар, но кълбото срещна страничния стълб.

Самият двубой започна изключително лошо за "драконите" като още в 4-ата минута играчите на Димитър Димитров поведоха в резултата. В автор на попадението се превърна Игор Бугаев, който бе изведен от Кислицин. Нападателят на Иртиш показа класа и наказа грешката на Дунав. В 12-ата минута Фонсека проби отдясно и центрира в наказателното поле към Аслан Далабаев, който веднага шутира, но кълбото мина далеч от целта.
В 25-ата минута домакините бяха близо до втори гол в мрежата на русенци. Исмаел Фофана бе изведен очи в очи със Станислав Антонов. Опитният страж обаче успя да излезе и да се намеси на ниво, за да не позволи на тарана да вкара нов гол. В 33-ата минута Мирослав Будинов отправи удар от дистанция, но топката не успя да затрудни Давид Лория. Малко по-късно капитанът на гостите Диян Димов също стреля от над 25 метра, кълбото тупна, но отново не успя да създаде главоболия за вратаря на Иртиш.

В последните секунди на първата част Родриго Антонио пусна дълъг пас към Франк Джа Джедже, но Хубчев предотврати опасността. Това бе и последната интересна ситуация за първите 45 минути.

Още в началните секунди на второто полувреме Стефан Живкович пробва късмета си от пряк свободен удар, но шутът му мина встрани от целта. В 55-ата минута "драконите" успяха да създадат най-чистото си положение. Васил Шопов се пребори за една топка в наказателното поле, а от тази ситуация се възползва Будинов, който стреля, но Лория се намеси и запази мрежата си суха. Секунди след това Диян Димов изстреля истинска бомба от близо 30 метра, но кълбото мина малко над гредата.

В 66-ата минута Мирослав Будинов разстресе гредат. Опитният стрелец шутира от фаул, ударът мина покрай стената. Вратарят на домакините нямаше как да реагира, но кълбото нацели гредата. В 67-ата минута дойде и първата смяна за русенци. Дебютни минути с екипа на тима записа халфът Красимир Станоев, който замени Самир Аясс. Малко по-късно се появи и Юлиян Ненов. Талантът влезе на мястото на Бирсент Карагерен.

В 87-ата минута новият нападател на Дунав Димитър Георгиев също се появи в игра. Той замени атакуващия халф на тима Васил Шопов. Секунди преди края на редовното време Юлиян Ненов центрира от фаул към Будинов, който отклони топката с глава, но отново топката не пожела да влезе в мрежата на Лория. В продълженията на срещата Ненов пробва късмета си, но ударът бе изключително неточен. Това бе и последната интересна ситуация на стадиона в Павлодар.

Реваншът е на 6 юли, четвъртък, от 20:00 на Градския стадион в Русе.

ИРТИШ - ДУНАВ 1:0

1:0
Игор Бугаев (4)

Стартови състави:

Иртиш (4-4-2): 1. Давид Лория, 4. Александър Кислицин, 7. Аслан Дарабаев, 8. Родриго Антонио, 11. Исмаел Фофана, 19. Джа Джедже, 28. Дамир Даутов, 30. Стефан Живкович, 40. Карлос Фонсека, 72. Марио Машлач, 84. Игор Бугаев
Старши треньор: Димитър Димитров

Дунав (4-2-3-1): 86. Станислав Антонов, 3. Марио Петков, 4. Петър Патев, 22. Михаил Милчев, 23. Христофор Хубчев, 6. Самир Аясс, 11. Диян Димов, 10. Васил Шопов, 77. Бранимир Костадинов, 7. Бирсент Карагерен, 9. Мирослав Будинов
Старши треньор: Веселин Великов

СЪДИЯ: Арнолд Хънтър (Северна Ирландия)
СТАДИОН: "Централний", Павлодар

МИНУТА ПО МИНУТА

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти